1p

A balesetmentes közlekedés érdekében az Országos Mentőszolgálat autóira ezentúl új határérték érvényes.

„A balesetmentes és biztonságos közlekedés érdekében a mentőautók szirénázva is legfeljebb plusz 30 km/órával lépik túl a többi közlekedőre vonatkozó legnagyobb megengedett sebességet” - írja az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) közleményében, amit a 444 szúrt ki.

Ennél többel nem mehetnek. Fotó: MTI
Ennél többel nem mehetnek. Fotó: MTI

Azt írják, a nemzetközi példakat figyelembe véve és a baleseteket elemezve arra jutottak, hogy a megengedett sebesség 30 km/óránál nagyobb mértékű átlépése jelentősen növeli a súlyos balesetek kockázatát, „amely ekkor már nincs arányban a sikeres életmentés esélyének a gyorsaságtól remélt növekedésével”.

„Jelenleg évente átlagosan 70 súlyos mentőbaleset történik Magyarországon” - írja az OMSZ, mely szerint az új korlátozással és az utakon közlekedéssel meg fogják előzni a mentőbaleseteket.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!