2p

Május 1-jétől Békés és Komárom-Esztergom vármegyében is a 1830-as telefonszámot kell majd hívni enyhébb panaszokkal délután 4 és este 10 óra között, valamint hétvégén reggel 8 és délután 2 óra között is.

Május 1-jétől Békés és Komárom-Esztergom megyében is elindul az egységes alapellátási ügyeleti rendszer – írja az Országos Mentőszolgálat a honlapján, amit a Napi.hu szúrt ki.

Az Országgyűlés által 2022. decemberben elfogadott, egészségügyi alapellátásról szóló törvénynek megfelelően fokozatosan megkezdődött az új, egységes ügyeleti rendszer bevezetése Magyarországon.

Sok kritikát kapott az új metódus. Fotó: MTI
Sok kritikát kapott az új metódus. Fotó: MTI

Az új ügyelet telefonszáma felnőttek és gyermekek esetében is egységesen 1830.

Hétköznap délután 4 és este 10 óra, valamint hétvégén reggel 8 és délután 2 óra közötti az enyhébb panaszokkal a háziorvost kell felkeresni, a 1830-as telefonszámon, egyéb súlyosabb panaszokkal pedig a sürgősségi ügyeletet.

A változásig a többi vármegyében az eddig megszokott rend szerint zajlik az alapellátási ügyelet. Az a cél, hogy a jövő év elejére Budapest kivételével az egész országban egységes, a betegek számára az eddiginél jobb ellátást biztosító, a sürgősségi ellátórendszer elemeivel összekapcsolt ügyeleti rendszer működjön.

Eddig február 1-től Hajdú-Bihar vármegyében, március 1-től Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében és Győr-Moson-Sopronban, április 1-jétől Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében indult el az új ügyeleti modell.

 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!