2p

Mi a Magyar Péter-jelenség titka?
Mennyiben más Magyar Péter, mint Orbán Viktor?
Mennyi voksot szerezhet a Tisza Párt, kitől vehet el szavazatokat?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Somogyi Zoltánnal!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Political Capital szociológus társalapítójától!

2024. május 23. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Ferenc pápa is a békét sürgette húsvéti üzenetében. De más egyházi személyek is küldtek üzenetet.

  • Egy 50 éves férfi és 11 éves lánya meghalt, miután az orosz erők vasárnap kora délkelet-ukrajnai Zaporizzsja városában csapást mértek egy lakóházra - közölték a hatóságok.
  • Ferenc pápa a világhoz intézett húsvéti üzenetében arra kérte az oroszokat, hogy keressék az igazságot országuk ukrajnai inváziójával kapcsolatban. Azt mondta: "Segítsétek a szeretett ukrán népet a béke felé vezető úton, és árasszátok a húsvét fényét Oroszország népére".

  • Justin Welby, Canterbury érseke húsvéti prédikációjában arra figyelmeztetett, hogy "azok, akik elnyomnak és leigáznak másokat, isteni igazságszolgáltatással fognak szembenézni". A canterburyi katedrálisban összegyűlt gyülekezetnek azt mondta, hogy a "kegyetlen és elnyomó uralkodók", akikről úgy tűnhet, hogy csak erősödnek, "el fognak tűnni". "Nem szabad elveszítenünk a bátorságunkat" a konfliktusok ellenére sem - tette hozzá.
  • Nagypontosságú orosz rakétacsapás semmisített meg Zaporizzsja város közelében egy telephelyet, ahol 70 ezer tonna üzemanyagot raktároztak az ukrán fegyveres erők - közölte vasárnap az orosz védelmi tárca. Az orosz hadijelentés emellett beszámolt még két lőszerraktár és egy vezetésipont megsemmisítéséről. Az orosz állításokat független források nem erősítették meg, és a közösségi médiában sem jelent meg olyan információ, amely alátámasztotta volna ezt a közleményt. (Forrás: Guardian, MTI)

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!