2p

Ez történt az orosz-ukrán háborúban és ahhoz kapcsolódóan az elmúlt fél napban.

 • Donald Trump elnökként arra bátorítaná Oroszországot, hogy támadjon meg olyan NATO-tagországokat, amelyek nem teljesítik a NATO-val szembeni pénzügyi kötelezettségeiket, írja a The Guardian. A republikánus politikus, aki indulni kíván az idén novemberi elnökválasztáson, erről egy NATO-tanácskozáson beszélt korábban állítása szerint, és erről szombaton számolt be. Ha ő lesz ismét az elnök, akkor – mint mondta – az Egyesült Államok nem fog megvédeni egyetlen olyan országot sem, amely “elmulasztja a kötelezettségeit”, sőt, arra bátorítaná őket (a támadó oroszokat), hogy „csináljanak, amit akarnak”.
   
 • Oroszország a Krím-félszigetről indított dróntámadást Ukrajna ellen, az ukrán légvédelem a 45 Shahed típusú drónból 40-et lelőtt, közölte vasárnap az ukrán légierő a Kyiv Independent szerint. A drónokat többek között Odessza, Herszon és Kijev felett lőtték le. A fővárosban csaknem két óráig tartott a légiriadó.
  Az ukrán légvédelem megsemmisíti az orosz hadsereg egyik iráni gyártmányú Shahed drónját Kijev felett 2023. május 30-án. Fotó: MTI/AP
  Az ukrán légvédelem megsemmisíti az orosz hadsereg egyik iráni gyártmányú Shahed drónját Kijev felett 2023. május 30-án. Fotó: MTI/AP
 • Az orosz erők szombaton 28 támadást indítottak az észak-ukrajnai Szumi terület ellen, a támadások nyolc települést érintettek, és 150 robbanást okoztak a térségben.   
   
 • Orosz erők támadást intéztek a Tokarivka nevű falu ellen dél-ukrajnai Herszoni területen. A támadásban egy nő meghalt, a nő fia pedig megsebesült.         

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!