1p

„E” mint energia konferencia - fókuszban a megújulóenergia-politika érvényesülése, az energia tárolási lehetőségei, a gáz- és árampiac helyzete, a zöld átmenet finanszírozása, az elektromobilitás jövőképe.

Bankvezérek, neves energiapiaci szakértők, egyetemi tanárok és kutatók a jelen kihívásairól: hallgassa meg Ön is élőben!

2024. május 16. Budapest

Részletek és jelentkezés

Tovább tárgyalnak a tűzszünetről, ezúttal Egyiptomban.

Vasárnap Kairóban folytatódnak az Izrael és a Hamász közötti tűzszünet megkötését célzó tárgyalások - jelentette az egyiptomi Al-Káhra csatorna, néhány nappal azután, hogy Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök zöld utat adott az újabb tárgyalásoknak. A rendkívül jó titkosszolgálati kapcsolatokkal rendelkező adó mindezt egy egyiptomi biztonsági forrásra hivatkozva állítja – tette hozzá a Guardian.

Izraeli légitámadásban megsemmisült ház romjainál palesztin férfi a Gázai övezet déli részén lévő rafahi menekülttáborban 2023. október 9-én
Izraeli légitámadásban megsemmisült ház romjainál palesztin férfi a Gázai övezet déli részén lévő rafahi menekülttáborban 2023. október 9-én
Fotó: MTI/AP

Egyiptom, Katar és az Egyesült Államok már közvetített a tárgyalások korábbi fordulóiban, de működőképes megállapodás mindeddig nem született. A közvetítők azt remélték, hogy még a ramadán kezdete előtt sikerül tűzszünetet elérni, de az előrelépés megrekedt, és a muzulmán szent hónapnak már több mint a felénél járunk.

Nagy a nyomás az izraeli vezetésen

Pénteken Netanjahu jóváhagyta a tűzszüneti tárgyalások új fordulóját, amelyre Dohában és Kairóban kerül sor. Az új kairói tárgyalásokról szóló hírek azután érkeztek, hogy Izrael legnagyobb városában szombaton tüntetők zártak le egy főutat, miután tüntetéseken követelték a Gázában fogva tartott túszok szabadon bocsátását, és bírálták a háború kormányzati kezelését.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!