2p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

Elon Musk pedig direkt tett keresztbe az ukránoknak. Háborús hírek reggelre.

  • Elon Musk egy tavalyi ukrán dróntámadás idején lekapcsoltatta az Ukrajna internetelérésében és az ukrán haderő kommunikációjában is kulcsszerepet játszó Starlink műholdas internetszolgáltatását a Krím félsziget térségében. A lépésre akkor került sor, amikor robbanóanyaggal felszerelt ukrán tengeri drónok éppen orosz hadihajók felé közeledtek, azonban így elvesztették felettük az irányítást, és ártalmatlanul partra sodródtak.

  • Az Amerikai Védelmi Hírszerző Ügynökség (DIA) elemzési igazgatója szerint „reális lehetőség” van arra, hogy az ukránok teljesen áttörik a dél-ukrajnai orosz védelmi vonalakat még az év vége előtt.
  • Tovább folytatódnak a heves harcok a dél-ukrajnai frontvonalakon, az oroszok erősítésekkel igyekeznek megállítani és visszaszorítani a kiépített védelmi állásaik egy részét elfoglaló ukrán csapatokat, míg az ukránok igyekeznek tovább szélesíteni ezeket az áttöréseket, illetve a további orosz állások mögé kerülni.
  • Előzetes letartóztatásba helyezték vesztegetési ügyekben való részvétel gyanújával onsztantyin Ogijenko vezérőrnagyot, a Moszkvát légicsapásoktól védő orosz 1. különleges célú légi- és rakétavédelmi hadsereg parancsnokát és a 4. légvédelmi hadosztály parancsnokát, Dmitrij Beljatszkij vezérőrnagyot.
  • Jens Stoltenberg NATO-főtitkár szerint „nincs jele annak”, hogy Oroszország szándékosan intézett volna támadást Románia ellen. Erről azután beszélt, hogy feltehetően orosz drónból származó törmeléket találtak Románia területén.

  • Emmanuel Macron francia elnök leszögezte, hogy „az orosz zászlónak nincs helye” a jövő évi párizsi olimpián az Oroszország által elkövetett háborús bűncselekmények miatt. Ettől még orosz sportolók egyébként részt vehetnek a játékokon, ha erről külön döntés nem születik addig.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!