1p

Az ENSZ főtitkár nagyon keményen fogalmazott.

António Guterres, az ENSZ főtitkára arra figyelmeztetett, hogy senki sincs biztonságban Gázában, és ismételten humanitárius tűzszünetre szólított fel. Kijelentette:

a gázai helyzet több mint humanitárius válság, ez az emberiség válsága.

Az ENSZ székházában tartott tájékoztatóján úgy fogalmazott, az izraeli szárazföldi hadműveletek és bombázások civileket, kórházakat, menekülttáborokat, mecseteket, templomokat és ENSZ-létesítményeket, köztük menedékhelyeket érintenek. Hozzátette, a civilek védelmének elsődlegesnek kell lennie.

Izraeli légitámadásban megsemmisült ház romjainál palesztin férfi a Gázai övezet déli részén. Fotó: MTI/AP
Izraeli légitámadásban megsemmisült ház romjainál palesztin férfi a Gázai övezet déli részén. Fotó: MTI/AP

Mélységesen aggódom a nemzetközi humanitárius jog egyértelmű megsértése miatt, amelynek tanúi vagyunk. Hadd fogalmazzak világosan: egy fegyveres konfliktusban részt vevő fél sem áll a nemzetközi humanitárius jog felett – jelentette ki António Guterres, hozzátéve,

Gáza a gyermekek temetőjévé válik, ahol a jelentések szerint naponta több száz fiú és lány hal meg vagy sebesül meg.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!