2p

Ront vagy javít Magyarország megítélésén a soros EU-elnökség?
Milyen újabb öt év elé néz Karácsony Gergely?
Mi lesz a liberalizmussal Magyarországon?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Horn Gáborral!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökétől!

2024. július 24. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Az ukrán hadseregben olyan súlyos az emberhiány, hogy a hatóságok május óta több ezer elítéltet toboroztak a börtönökből, a közterületeken pedig sorozó osztagok vadásznak a hadra fogható férfiakra.

Az emberhiányt az ukrán hatóságok több módon próbálják orvosolni: egyrészt – ahogy tették ezt az oroszok már tavaly – elítélt bűnözőket toboroznak a börtönökből, hogy „így pótolják a frontvonalon a gyalogos katonák kritikus hiányát”, írja laptársunk, a Privátbankár. Az erre lehetőséget biztosító törvény elfogadása óta már több mint 2700 elítéltet – köztük tolvajokat, drogdílereket és gyilkosságért elítélteket – hoztak ki a rács mögül, hogy a frontra küldhessék őket.

A hatóságok a normál, civil lakosságot is egyre inkább szorongatják: egy szintén májusban meghozott törvény értelmében minden 25 és 60 év közötti férfinak be kell jelentkeznie egy elektronikus adatbázisba, hogy szükség esetén behívhassák őket.

Az ukrán városok utcáin, terein, vasútállomásain vagy éppen tömegközlekedési eszközein mostanában sorozó egységek vadásznak azokra, akik nem regisztráltak. Ezzel pedig bujkálásra késztetik azokat, akik az életüket féltve nem akarnak bevonulni. A bujkálók már nemcsak a parkokat és a buszokat kerülik, hanem az éttermeket, szupermarketeket, sőt a magánrendezvényeket is.

A teljes írást a Privátbankáron olvashatják.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!