1p

A svédek egyre optimistábbak a magyar ratifikációval kapcsolatban.

Magyar részről „erősnek tűnik az akarat” Svédország NATO-csatlakozásának véglegesítésére - jelentette ki Ulf Kristersson svéd miniszterelnök hétfőn Varsóban, jelezve egyúttal, hogy budapesti látogatásra készül.

Formálódik a belépés. Fotó: Depositphotos
Formálódik a belépés. Fotó: Depositphotos

Budapestre megyek, az időpontot annak megerősítése után közöljük - válaszolta Kristersson Donald Tusk lengyel miniszterelnökkel közösen tartott sajtóértekezleten a svéd NATO-csatlakozást illető újságírói kérdésre. Elmondta: az elmúlt hetekben már többször egyeztetett a magyar miniszterelnökkel.

Úgy tűnik nekem, erős az akarat Svédország NATO-csatlakozási folyamatának véglegesítésére - fogalmazott. Már most várom a tervezett találkozót, hogy a véglegesítés megtörténjen

- tette hozzá Kristersson.

Gripenek?

Lapértesülések szerint a magyar-svéd egyeztetések alapján mindeközben egy nagy volumenű katonai és hadiipari szerződés van születőben. Az egyezség eredményeként új eszközök érkezhetnek a Magyar Honvédséghez és ez érintheti a Gripen vadászgépeket is. Részletek korábbi cikkünkben:

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!