1p

Albánia európai integrációja és gazdasági témák lesznek terítéken. 

Hivatalos látogatásra Tiranába érkezett csütörtök este Orbán Viktor miniszterelnök. A magyar delegáció - melynek tagja Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter valamint Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter is - pénteken Edi Rama albán kormányfővel tárgyal, majd a miniszterelnökök közös sajtótájékoztatót tartanak. A kormányfői találkozót követően Orbán Viktor udvariassági látogatást tesz Lindita Nikolla parlamenti elnöknél.

A hivatalos út során a felek egyezményeket írnak alá, melyek az országaink közötti együttműködés fokozására vonatkoznak. Tekintettel Magyarország közelgő EU-elnökségére, kiemelt helyen szerepel a témák között az Albánia EU-integrációját segítő együttműködésünk.

(MTI)

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!