2p

A német és a francia vezetés is beszállt a peres eljárásba.

Két új országgal 15-re bővült azon uniós államok köre, amelyek bírósági eljárásban követelik az Orbán-kormánytól, hogy változtassa meg a melegellenes törvényét - írja a népszava.hu. Az Európai Bizottság már 2021-ben kötelezettségszegési eljárást indított Magyarországgal szemben emiatt.

Az Orbán-kormány összemossa a melegeket a szexuális zaklatókkal. Fotó: Pixabay
Az Orbán-kormány összemossa a melegeket a szexuális zaklatókkal. Fotó: Pixabay

„Láttuk a különböző sajtóhíreket. Számunkra egyértelmű: a magyar törvény sérti az uniós jogot, az alapvető jogokat és az uniós értékeket. Magyarországot az Európai Unió Bírósága elé vittük, és most a Bíróságon múlik, hogy ítéletet hozzon. Az eljárás lépéseit nem kívánjuk kommentálni” – válaszolta a lapnak az Európai Bizottság szóvivője.

A tagállamok közül Ausztria, Belgium, Görögország, Dánia, Finnország, Franciaország, Hollandia, Írország, Luxemburg, Málta, Németország, Portugália, Spanyolország, Svédország, Szlovénia, valamint az Európai Parlament közölte hivatalosan, hogy az EB pozícióit kívánja erősíteni a perben. Csatlakozásuknak nem jogi, inkább fontos jelképes jelentősége van. A közreműködő országok a tárgyalás során fejthetik ki a felperes, vagyis az EB álláspontját támogató véleményüket. Az ilyesfajta részvétel teljesen megszokott az uniós bíróság gyakorlatában. A tárgyalásra előreláthatólag az év második felében, az ítélethozatalra jövőre kerül sor az Európai Unió Bíróságán - fűzte hozzá a lap.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!