2p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

Történelmében először az Európai Unió bebizonyította, hogy képes a többi tagállammal együttműködve úgy fellépni egy kormánnyal szemben, hogy az állampolgárok érdekeit védje akár a saját kormányukkal szemben is – reagált a nagyköveti csúcs döntésére Ujhelyi István európai parlamenti képviselő keddi online sajtótájékoztatóján Strasbourgban.

A szociáldemokrata politikus hozzátette: a propaganda-gépezet erőlködik ugyan, de meglehetősen nehéz sikerként beállítaniuk, hogy – mint fogalmazott – Orbán Viktor megfutamodott és immár papírja van arról, hogy megsértette a jogállamiságot és visszaélt az uniós forrásokkal.

Ujhelyi hangsúlyozta, hogy az Európai Unió történetében most fordult elő először, hogy egy tagállami kormánnyal szemben egységesen és hivatalosan is kimondták: súlyosan megszegte a jogállamiságot és ezért a neki járó források egy részét befagyasztják.

Az EP-képviselő hozzátette: ha a Fidesz nem hajtja végre a NER korrupt rendszerét leépítő módosításokat, amelyeket vállaltak, akkor a befagyasztott 8000 milliárd forintot – és benne a 4800 milliárdnyi vissza nem térítendő támogatást – végleg elveszíthetjük.

Ujhelyi szerint a tegnapi nagyköveti értekezleten kiderült az is, hogy Orbánék nem elvi vagy szakmai alapon kötötték össze a globális minimumadó, illetve az Ukrajnának nyújtandó támogatás megszavazását a magyarországi jogállamiság kérdéséhez, hanem pusztán csak zsarolási pontként használták, hogy akadályozzák az együttműködést. „Elég visszakeresni a gyorsan és igen rosszul öregedő kormányzati álláspontokat ezzel kapcsolatban" – tette hozzá az Esély Közösség alapítója.

Ujhelyi szerint az Európai Unió és a magyar emberek győztek a megállapodással, Orbán Viktor pedig vesztett.

A magyar EP-képviselő hangsúlyozta, hogy történelmi károkozás lenne, ha a befagyasztott forrásokból akár egyetlen centet is elveszítenénk a jövőben, ezért a Fidesz-kormány kizárólagos felelőssége, hogy maradéktalanul végrehajtsa a szükséges módosításokat ennek érdekében.

A nagyköveti csúcson elért megállapodásról itt írtunk:

Korábbi interjúnkat Ujhelyi Istvánnal pedig itt olvashatják: 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!