2p

A dolognak köze van az állami tulajdonú kastélyok és más ingatlanok magánkézbe adásához is.

Múlt héten, azonnali hatállyal mentette fel Lázár János miniszter javaslatára Orbán Viktor Vukoszávlyev Zoránt, az Építési és Közlekedési Minisztérium helyettes államtitkárát. A döntéshez akkor indoklást nem közöltek, és a felmentett vezető maga azt nyilatkozta, szakmailag rendben volt a munkája és nem közös megegyezéssel távozik.

Kastélyok magánkézbe adásához kellett lecserélni egy helyettes államtitkárt Lázár János minisztériumában? Fotó: Facebook/Lázár János
Kastélyok magánkézbe adásához kellett lecserélni egy helyettes államtitkárt Lázár János minisztériumában? Fotó: Facebook/Lázár János

Ebből arra lehetett következtetni, hogy személyes okok állhattak a döntés hátterében, ám ezt most Csepreghy Nándor, az Építési és Közlekedési Minisztérium miniszterhelyettese cáfolta az Index az üggyel kapcsolatban feltett kérdésére válaszul.

"Teljesen új szabályozási keretrendszer készült a tárcánál és ehhez pedig teljesen más szakemberre van szükség"

- fogalmazott a miniszterhelyettes, aki válaszában kitért arra is, hogy fontos változások előtt áll a műemlékvédelem, többek közt lehetővé tennék műemlékvédelem alatt álló ingatlanok magánkézbe adását is.

"A műkincsvédelem területén jóval elmaradunk a környező országokhoz képest. Ez az egész átalakítás más szakmai tudást igényel, azaz olyan emberre van szükség, aki az akadémiai tudás helyett jóval gyakorlatiasabb tudással rendelkezik"

- magyarázta a helyzetet Csepreghy Nándor.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!