3p

„E” mint energia konferencia - fókuszban a megújulóenergia-politika érvényesülése, az energia tárolási lehetőségei, a gáz- és árampiac helyzete, a zöld átmenet finanszírozása, az elektromobilitás jövőképe.

Bankvezérek, neves energiapiaci szakértők, egyetemi tanárok és kutatók a jelen kihívásairól: hallgassa meg Ön is élőben!

2024. május 16. Budapest

Részletek és jelentkezés

Végigfotózták az ország közel háromezer Petőfi utcájának lakóit, fotókönyv lesz belőle. Bár összegyűlt a látványos albumhoz szükséges pénz, de a gyűjtés ezzel nem állt meg.

Már közel négymillió forintot, rekordtámogatást gyűjtött össze a Pictorial dokumentarista fotós kollektíva a Petőfi utcák népe kiállításhoz készült, teljes fotós anyagból létrejövő albumra – olvasható a csoport sajtóközleményében.

A Pictorial tagjainak sikerült összegyűjteni a célul kitűzött 3,5 millió forintot, és a támogatók 2024 márciusában kézbe vehetik a Petőfi utcák népe című kiállítás képeiből készülő albumot – írják.

Petőfi utcák népe - Tiszaug. Fotó: Mohai Balázs
Petőfi utcák népe - Tiszaug. Fotó: Mohai Balázs

A Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központban a Petőfi-emlékév alkalmából megrendezett kiállításon a dokumentarista fotós kollektíva azon alkotásai voltak láthatók, amelyeket a kilencfős csoport tagjai az elmúlt másfél évben készítettek, meglátogatva a 2800 Petőfi utca nagyságrendileg 266 ezer lakójának jelentős részét.

A Petőfi utcák országa vagyunk. Fotó: Pictorial Collective
A Petőfi utcák országa vagyunk. Fotó: Pictorial Collective

A képeken kirajzolódó, határon túlra is átnyúló képzeletbeli Petőfi utca a mai magyar társadalomról adott egyfajta szubjektív látleletet.

A támogatási kampány a kitűzött tervek teljesülése után sem állt meg, sőt a napokban újabb szintet léphet. Az alkotók gyűjtése ugyanis megközelítette a közösségi piactéren beállított korábbi rekordot, a Bukta Imre legutóbbi kiállításához készült katalógus finanszírozására  indult gyűjtést.

Petőfi utcék népe - Nagyar. Fotó: Végh László
Petőfi utcék népe - Nagyar. Fotó: Végh László

"A Petőfi utcák népe számomra a kezdetektől szerelemprojekt volt. Nem tudtam elképzelni, hogy ne legyen sikeres a kampányunk, de az még engem is meglepett, hogy a közösségi támogatást lehetővé tevő platform történetének legsikeresebb kampányává válhatunk. Ezzel talán más művészeti projektek megvalósításához is bátorítást adhatunk" – mondta el Bődey János, a Pictorial Collective egyik tagja.

A Pictorial Collective könyve egy olyan kreatív vállalkozás, ami Petőfi Sándor születésének 200. évfordulója kapcsán a mai magyar társadalom számára legalább annyira fontos lehet, mint egy szűk alkotó közösség életében. A vállalkozás fotósai empátiával fordultak alanyaik felé és arra voltak kíváncsiak, ma mit mutatnak magukból honfitársaik. Sok kép görbe tükröt tart mindenki elé, és igen fontos vizuális üzeneteket hordoznak magukon. 

Aki szeretné, még néhány napig hozzájuthat kedvezményes áron az exkluzív, limitált darabszámban megjelenő fotóalbumhoz, itt a gyűjtés Brancs-oldalán.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!