2p

„E” mint energia konferencia - fókuszban a megújulóenergia-politika érvényesülése, az energia tárolási lehetőségei, a gáz- és árampiac helyzete, a zöld átmenet finanszírozása, az elektromobilitás jövőképe.

Bankvezérek, neves energiapiaci szakértők, egyetemi tanárok és kutatók a jelen kihívásairól: hallgassa meg Ön is élőben!

2024. május 16. Budapest

Részletek és jelentkezés

Ez gyors volt, már meg is van a Magyar Nemzeti Múzeum kirúgott igazgatójának utódja, igaz, egyelőre még csak megbízottként. 

Egy friss, ropogós sajtómeghívón vette észre a 444.hu, hogy L. Simon László után is van élet a Nemzeti Múzeumben. 

A szabadságharc akasztottja, a kiegyezés miniszterelnöke és a monarchia külügyminisztere - Id. gróf Andrássy Gyula élete és pályája című konferencia programjában ugyanis már az szerepel, hogy 2023. november 17-én 10 órakor a konferencia köszöntőjét Hammerstein Judit, a Magyar Nemzeti Múzeum megbízott főigazgatója mondja. 

Hammerstein Judit feljebb lépett. Fotó: MTI
Hammerstein Judit feljebb lépett. Fotó: MTI

A lap szerint túl nagy meglepetést a megbízott főigazgató személye annyiban nem jelent, hogy eddig is ő volt a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgató-helyettese. 

Hammerstein Juditról megjegyzik, hogy évtizedek óta megbízható kádere a Fidesznek, ami életpályájából is kiderül, amit össze is szedtek:

1998-2002 között (vagyis az első Orbán-kormány idején) a kormányfő, 2002-2006 között pedig a Fidesz–Magyar Polgári Szövetség országgyűlési képviselőcsoportjának sajtófőnöke volt. 2011-2014 között (tehát a második Orbán-kormány idején) a kultúráért felelős tárca helyettes államtitkára, majd 2014 és 2018 között (ez már a harmadik Orbán-kormány) a Balassi Intézet főigazgatója volt. 2019-2020-ban az Országos Széchényi Könyvtár megbízott főigazgatójaként regnált, innen evezett át időközben valamikor a Magyar Nemzeti Múzeumba.

Mint ismeretes, L. Simon Lászlót hétfőn brutális váratlansággal menesztette Csák János kulturális és innovációs miniszter a Magyar Nemzeti Múzeum éléről amiatt, mert állításuk szerint Nemzetközi Sajtófotó Kiállítás egyik képsorozatának LMBTQ+-tartalma sérti az úgynevezett gyermekvédelmi törvényt, ezért nem kéne 18 év alattiaknak megengedni, hogy megtekintsék azt. Aztán kiderült, hogy az L. Simon László vezette múzeum nem tudta végrehajtani Csák János kulturális és innovációs miniszter felszólítását, a tiltó táblák ellenére ugyanis a múzeum senkitől sem kérhet személyi igazolványt. Ezek után vált meg a miniszter L. Simontól.

 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!