2p

Összeomlik a magyar egészségügy?
Mennyi pénz hiányzik a rendszerből?
Mitől lesznek rövidebb várólisták?
Csak a magánegészségügyre számíthatunk?
Online Klasszis Klub élőben Rékassy Balázzsal

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a szakértőtől!

2024. szeptember 18. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A Keleti pályaudvar 140 éves, ebből az alkalomból fotó-, és novellapályázatot hirdet az állami vasútcég.

Keleti 140 címmel analóg és digitális fotó-, valamint novellaírói pályázatot hirdet a MÁV a Keleti pályaudvar megnyitásának 140. évfordulója alkalmából. A pályaművek beküldési határideje szeptember 30. – jelentette be a vasúttársaság az MTI beszámolója szerint.

  • A fotópályázatra fényképezőgéppel készült fotókat várnak, amelyek nosztalgikus képet adnak a Keleti pályaudvarról, valamint megtestesítik annak hangulatát és építészeti szépségeit.
  • A novellapályázatra olyan pályaművekkel lehet jelentkezni, amelyekben a szerző a 140 éves Keleti pályaudvarhoz kapcsolódva egy kitalált történetet ír a pályázati kiírásban felsorolt témák valamelyikében.

A Keleti páyaudvar már sok mindent megélt
A Keleti páyaudvar már sok mindent megélt
Fotó: Wikipédia

Vágányfelújítás a miskolci vonalon

A nosztalgikus hangulat felkeltése talán azért is időszerű lehet, mivel a MÁV szeptember 2-ától két ütemben felújítja a vasúti pályát a Miskolc és Mezőkeresztes-Mezőnyárád állomás közötti mintegy 27 kilométer hosszú szakaszon, emiatt december 4-ig jelentősen változik a menetrend a Budapest-Miskolc fővonalon - tájékoztatta a vasúttársaság szombaton az MTI-t.

Az október 19. és december 4. közötti időszakban Mezőkeresztes-Mezőnyárád és Emőd között nap közben a bal vágányon dolgoznak a munkagépek, éjszakánként pedig a jobb vágányon is felújítást végeznek. A nappali időszakban a munkavégzéssel érintett részek mellett csak sebességkorlátozással mehetnek a vonatok. Csak egy vágányon, és több szakaszon sebességkorlátozás mellett járnak majd a vonatok. Az utasoknak hosszabb menetidőre kell számítaniuk a több mint háromhónapos vágányzár ideje alatt.

Így óránként és irányonként napközben csak egy-egy vonat közlekedése oldható meg. A vágányzári időszak első négy hetében éjszakánként 5 órán keresztül szünetel a forgalom, emiatt néhány éjszakai vonat helyett pótlóbusz jár majd.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!