2p

Mi a legnagyobb probléma a hazai felsőoktatásban?
És a gazdaságban? Mennyit ér egy magyar egyetemi diploma?
Online Klasszis Klub élőben Ádám Zoltánnal, a Corvinusról elbocsátott egyetemi oktatóval

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a közgazdásztól!

2024. október 9. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Az egykori államtitkár Bódis József - Palkovics László múlt heti lemondásával ellentétben - nem a várhatóan szigorodó összeférhetetlenségi szabályok miatt, hanem az egyetem „piacosítás” hiányával indokolta a távozását.

Bódis József még felsőoktatásért, innovációért és szakképzésért felelős államtitkárként vezényelte le a felsőoktatás modellváltását, és ebben az időszakban lett a Pécsi Tudományegyetemet fenntartó Universitas Quinqueecclesiensis Alapítvány (UQA) kuratóriumának elnöke – számol be a lemondásról a Telex.

Bódis nemcsak a kuratórium elnökeként, hanem beosztottként is dolgozott a pécsi egyetemen, utóbbi posztját a 70. évét betöltve is megtarthatta a felsőoktatási törvény 2023-as módosításának köszönhetően.

Bódisnak valószínűleg egyébként is távoznia kellett volna a kuratóriumi elnöki posztjáról, mivel 2021-es kinevezésekor még az akkori Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára volt és a várható új szabályok szigorú összeférhetetlenséget írnak majd elő - írja a Pécsma,.

Kik maradnak

A PTE UQA kuratóriumában marad a miniszterelnöki főtanácsadóként dolgozó és most már KDNP-s Szili Katalin, a volt fideszes pécsi alpolgármester Decsi István, aki jelenleg a PTE kancellárja, a volt fideszes országgyűlési képviselő Mikes Éva, aki a fideszes influenszer Trombitás Kristóf édesanyja, valamint Szemerey Zoltán üzletember, befektető, Matolcsy György unokatestvére és a Pécsi Sörfőzde tulajdonosa – teszi hozzá a Telex.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Előfizetőink máshol nem olvasott, higgadt hangvételű, tárgyilagos és
magas szakmai színvonalú tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Korlátlan hozzáférést adunk az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz is, a Klub csomag pedig a hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmazza.
Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!