1p

Egy helyi tévéműsorban volt riport erről.

Az európai országok a tengerentúli filippínó munkavállalók „feltörekvő munkaerő-célpontjainak” számítanak, Magyarország is innen toboroz, az év végéig 10 ezer filippínó munkásra van szüksége – hangzott el a Fülöp-szigeteki TV Patrol riportjában, amit a 444 egyik olvasója szúrt ki. A gyári vagy mezőgazdasági munkásoknak nettó 520 eurós, vagyis közel 200 ezer forintos fizetést ígérnek.

A munkásokkal szemben elvárás a legalább középiskolai végzettség, az angol nyelv alapfokú ismerete, 2 év tapasztalat a munkakörben, a fizikai fittség és bizonyos esetekben a megfelelő magasság. A Fülöp-szigeteki munkaerő-közvetítéssel foglalkozó cég magyar honlapja szerint eddig 350 Fülöp-szigeteki állt munkába Magyarországon, és 103 ember beutazása van folyamatban. Az együttműködésben a Fülöp-szigeteki magyar nagykövetség is meglehetősen aktív.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!