2p

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Az Ugytudjuk.hu értesülései szerint.

A szombathelyi központú Ugytudjuk.hu értesülései szerint Győrben, a Petz Aladár Megyei Oktató Kórházban mintegy 10 orvos és közel félszáz ápoló nem írta alá az új szerződést, és távozott ezzel a kórházból, illetve adminisztrációs területen is volt pár felmondás. A lap értesüléseit az intézmény nem erősítette meg, de nem is cáfolta.

Fotó: Pixabay
Fotó: Pixabay

A lap információi szerint összességében a jelentős volumenű távozás ellenére sincs veszélyben a kórház működése. Azt is írják ugyanakkor, hogy miután a jóval kisebb mosonmagyaróvári kórházból is majdnem annyi szakember távozott, mint a győriből, a győri intézmény veheti át a mosonmagyaróvári kórház fekvőbeteg- és sürgősségi ellátását is.

A nagy felhördülést kiváltó, az egészségügyi dolgozók jogállásával kapcsolatos új munkaszerződéseket március elsejéig lehetett aláírni. Erre országszerte több kórház több orvosa, szakápolója nem volt hajlandó, a hírek szerint néhány esetben teljes osztályok váltak működésképtelenné. Erről itt közöltünk körképet. Jenei Zoltán országos kórház-főigazgató kedd esti sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy az egészségügyi dolgozók 5 százaléka nem írta alá az új szerződését.

(ugytudjuk.hu)

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!