3p
A tartalomból: NER-nek való vidék – Viszlát, hungarocell kajásdoboz! – Mi lesz az eladósodottakkal a moratórium után? – Hatalmas pénzbumerángot dobott el a magyar űrprogram


			
		
		


		
		

Közel 15 milliárd forintot is megér valakinek, hogy többek között egy Andrássy úti hatalmas palota és egy balatoni aranyparti szálloda közös tulajdonosa lehet. 

Több évnyi sikertelen próbálkozás után ezúttal már sikerül eladnia az államnak az Andrássy út 73-75. alatti MÁV-székházat és a siófoki Erzsébet szállodát (korábban Hotel Aranypart) is - derül ki a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV) elektronikus aukciós rendszeréből. Az ingatlancsomagot - amely számos más épületet, például egy balatonlellei üdülőt is tartalmaz - május 10-én hirdette meg az állam 14,6 milliárd forintos kikiálltási áron, május 31-től lehet licitálni június 7-e estéig, és már két licitáló volt is, miközben a licitlépcső 10 millió forint.

Sikeres az árverésSikeres az árverés

Tehát már biztos, hogy az Andrássy úti volt MÁV-székháznak és a siófoki szállodának új, és közös tulajdonosa lesz. A csomagból a MÁV-székház 6,3 milliárd forintot, míg a siófoki szálloda 2 milliárd forintot ér az MNV értékbecslése szerint. Az Andrássy úti palotára már 2019-ben is lehetett licitálni, akkor 7,9 milliárd forint volt az ára, de senkinek nem kellett. A frekventált elhelyezkedésű, kiváló adottságokkal rendelkező, hatalmas épület 5902 négyzetméteres és ötszintes, több, mint 10 éve üresen áll, még a Népszabadság írt arról 2015-ben, hogy évekkel a kiköltözés után meglepően jó a ház állapota belül, amelyen csak kisebb karbantartásokat végeztek az utóbbi időben. Azóta azonban leromlott az épület állaga, jelentős felújításra szorul.

Az 1/1 arányú tulajdoni hányadban a Magyar Állam tulajdonában álló ingatlan Siófok, legértékesebb üdülőterületén, az „Aranypart”–on (Szállodasor) található. Közvetlen parti ingatlan, azonban a Balatontól egy 30 m-es parti sáv választja el, mely szabad strandként működik. Az ingatlanon három db fő épület (A, B, C jelű), park, sportpályák, játszótér található, valamint saját kikötővel rendelkezik. A park és az épületek jó állapotban vannak, gondozottak, rendezettek.

- ez pedig már a siófoki Hotel Aranypart leírása, amely tehát egy közvetlen vízparti, kilencszintes, és 160 szobás szálloda. Szintén nem először próbálják meg eladni a korábban Erzsébet-szállodaként is funkcionáló hotelt, ahol néhány éve még rászoruló családok, gyerekek nyaralhattak szociális alapon.

Magyar Nemzet még 2016 novemberében megírta: végleg bezárják azt a négy szállodát, amelyeket az MNV vett át az Erzsébet Vagyonkezelő Kft.-től. Elbocsátották a balatonvilágosi, a balatonőszödi, a siófoki, valamint a nyíregyházi Erzsébet Szállodák alkalmazottait. Már akkor bejelentették: nem viszik tovább az üzemeltetést, hanem a hivatalos átvétel után eladják az ingatlanokat.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 3-5 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.