2020. március 15. 09:38
mfor.hu

Miután szombat délután 2 milliárdot csoportosított át a kormány a koronavírus miatt elrendelt veszélyhelyzettel összefüggésben, pár órával később 13 milliárd elköltéséről határozott.

A Magyar Közlöny 43. számában megjelent rendelet szerint összesen 17,4 milliárd forint átcsoportosításáról döntött a kormány miután korábban 2 milliárd forintot csoportosított át a koronavírus miatt elrendelt veszélyhelyzettel összefüggésben.  

A 17,4 milliárd forint legnagyobb része a hulladékgazdálkodásra ment el a Központi Maradványelosztási Alapból. 7,1 milliárd forint a hulladékgazdálkodási feladatok támogatását szolgálja, 1,35 milliárd pedig a hulladékgazdálkodási ideiglenes közszolgáltatás  indokolt többletköltségei és kapcsolódó kártalanítására. 

Fotó: MTI Fotó: MTI

Emellett 4,5 milliárd forintot biztosított a kormány az Eiffel Műhelyház és Próbacentrum beruházására, valamint a Magyar Állami Operaház Andrássy úti épületének beruházására. 

2,7 milliárd forinttal pedig az egyházi épített örökség védelmét támogatta meg szombaton a kormány, az összeg a rendkívüli kormányzati tartalékból lett átcsoportosítva. 

600 millió forintot sorolt át a kormány a helyi önkormányzatok támogatása sorról a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsa által jóváhagyott fejlesztésekre.

A legkisebb tétel az a 134 millió forint, ami az állami kitüntetések előirányzatra került át.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.