2020. március 14. 18:01
mfor.hu

Anyagi forrásról legutóbb 4 nappal ezelőtt döntött az Orbán-kormány. Első körben akkor is 2 milliárd forintot csoportosított át. 

A szombati Magyar Közlönyben jelent meg az a rendelet, mely újabb forrás átcsoportosításáról szól - ez egyébként a veszélyhelyzet kihirdetése, március 11-e óta az első forrásátcsoportosítás. Legelőször ugyanis még március 10-én határozott úgy a kormány, hogy 8,76 milliárd forintot biztosít a járvány megfékezésére, a védekezésre és megelőzésre. Akkor ebből első körben 2 milliárd forint konkrét átsorolása történt meg. 

Az akkori rendelet ugyanakkor rögzítette azt is, hogy a további 6,76 milliárd rendelkezésre állásáról a pénzügyminiszternek és az emberi erőforrások miniszterének kell gondoskodnia és biztosítania azt a kiadások felmerülésének ütemében. 

A jelek szerint ez az idő most jött el, hiszen újabb 2 milliárd forintot mozgatott meg a kormány az idei költségvetésben. Ezúttal azonban a Magyar Kormányiroda büdzséjéből sorolták át ezt az összeget, ami most is az Állami Egészségügyi Ellátó Központ dologi kiadásait fedezi. 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.