2020. február 11. 11:30

A legnagyobb kormánypárt mintegy 3,5 millió forinttal többet költött tavaly karácsony előtt a rendezvényeire, mint egy évvel korábban.

A Fidesz parlamenti frakciója 2019 év végén két részben összesen 23,8 millió forintot költött el a rendezvényeire. Azokra, amelyek egy évvel korábban ennél kevesebbe, 20,32 millióba kerültek - derül ki a parlament nyilvános szerződéslistájából.

Az első, december 10-i állófogadásra 10,7 millió forintot költöttek el, míg a másik, egy héttel később megrendezett képviselői vacsora 13,1 millió forintjába került a frakciónak. Az azonban eltérés 2018 végéhez képest, hogy ezúttal mindkét szerződést a kormányközeli kapcsolatokkal is rendelkező Csónakázótó Vendéglátóipari Kft.-vel kötötte meg Kocsis Máté.

A Fidesz kampányindító rendezvénye (Fotó: fidesz.hu) A Fidesz kampányindító rendezvénye (Fotó: fidesz.hu)

A cég egyáltalán nem ismeretlen a frakció számára, hiszen az elmúlt 2 évben összesen hat alkalommal kötöttek szerződést a felek, legutóbb a Fidesz az európai parlamenti választások előtt 1,5 hónappal tartott kampányindító rendezvényét bízta a társaságra. Akkor 9 millió forint értékben szerződtek. A tavaly év végi két szerződés egyébként egyenként is az eddigi legnagyobb megbízások, amit a frakciótól kapott a Csónakázótó Kft.

Az éttermi, mozgó vendéglátással foglalkozó Csónakázótó Vendéglátóipari Kft.-t 2012 őszén alapították, a CFTP Kft.-n keresztül pedig kisebbségi tulajdonosa a Valton-Sec tulajdonosaként ismerté vált Varga Lajos. A szerződő cég másik tulajdonosa az az Eventrend Global Kft., mely az új parlamenti irodaházban nyíló étterem működtetéséért is felel.

A Csónakázótó Kft. az elmúlt években folyamatosan növekedett: a 2016-os 496 milliós árbevétel után 2017-ben már 625 millióra tettek szert, 2018-ban pedig már 810 millió forint folyt be a kasszába. Ennek azonban csak a töredéke, mindössze 8,6 millió forint maradt meg a kiadások elszámolása után nyereségként.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.