<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Hazai szálláshelyek, vendéglátóegységek, figyelem!

Pályázzanak és nyerjenek díjat az ország legjelentősebb designversenyén - nevezzenek be a Klasszis TopDesign 2022 megmérettetésre!
Külföldi és hazai szakértőkből álló zsűri, bemutatkozási lehetőség a nagyközönségnek, exkluzív díjátadó gála.

Regisztráljon most!

A legnagyobb kormánypárt mintegy 3,5 millió forinttal többet költött tavaly karácsony előtt a rendezvényeire, mint egy évvel korábban.

A Fidesz parlamenti frakciója 2019 év végén két részben összesen 23,8 millió forintot költött el a rendezvényeire. Azokra, amelyek egy évvel korábban ennél kevesebbe, 20,32 millióba kerültek - derül ki a parlament nyilvános szerződéslistájából.

Az első, december 10-i állófogadásra 10,7 millió forintot költöttek el, míg a másik, egy héttel később megrendezett képviselői vacsora 13,1 millió forintjába került a frakciónak. Az azonban eltérés 2018 végéhez képest, hogy ezúttal mindkét szerződést a kormányközeli kapcsolatokkal is rendelkező Csónakázótó Vendéglátóipari Kft.-vel kötötte meg Kocsis Máté.

A Fidesz kampányindító rendezvénye (Fotó: fidesz.hu)A Fidesz kampányindító rendezvénye (Fotó: fidesz.hu)

A cég egyáltalán nem ismeretlen a frakció számára, hiszen az elmúlt 2 évben összesen hat alkalommal kötöttek szerződést a felek, legutóbb a Fidesz az európai parlamenti választások előtt 1,5 hónappal tartott kampányindító rendezvényét bízta a társaságra. Akkor 9 millió forint értékben szerződtek. A tavaly év végi két szerződés egyébként egyenként is az eddigi legnagyobb megbízások, amit a frakciótól kapott a Csónakázótó Kft.

Az éttermi, mozgó vendéglátással foglalkozó Csónakázótó Vendéglátóipari Kft.-t 2012 őszén alapították, a CFTP Kft.-n keresztül pedig kisebbségi tulajdonosa a Valton-Sec tulajdonosaként ismerté vált Varga Lajos. A szerződő cég másik tulajdonosa az az Eventrend Global Kft., mely az új parlamenti irodaházban nyíló étterem működtetéséért is felel.

A Csónakázótó Kft. az elmúlt években folyamatosan növekedett: a 2016-os 496 milliós árbevétel után 2017-ben már 625 millióra tettek szert, 2018-ban pedig már 810 millió forint folyt be a kasszába. Ennek azonban csak a töredéke, mindössze 8,6 millió forint maradt meg a kiadások elszámolása után nyereségként.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.