2020. február 11. 11:30

A legnagyobb kormánypárt mintegy 3,5 millió forinttal többet költött tavaly karácsony előtt a rendezvényeire, mint egy évvel korábban.

A Fidesz parlamenti frakciója 2019 év végén két részben összesen 23,8 millió forintot költött el a rendezvényeire. Azokra, amelyek egy évvel korábban ennél kevesebbe, 20,32 millióba kerültek - derül ki a parlament nyilvános szerződéslistájából.

Az első, december 10-i állófogadásra 10,7 millió forintot költöttek el, míg a másik, egy héttel később megrendezett képviselői vacsora 13,1 millió forintjába került a frakciónak. Az azonban eltérés 2018 végéhez képest, hogy ezúttal mindkét szerződést a kormányközeli kapcsolatokkal is rendelkező Csónakázótó Vendéglátóipari Kft.-vel kötötte meg Kocsis Máté.

A Fidesz kampányindító rendezvénye (Fotó: fidesz.hu) A Fidesz kampányindító rendezvénye (Fotó: fidesz.hu)

A cég egyáltalán nem ismeretlen a frakció számára, hiszen az elmúlt 2 évben összesen hat alkalommal kötöttek szerződést a felek, legutóbb a Fidesz az európai parlamenti választások előtt 1,5 hónappal tartott kampányindító rendezvényét bízta a társaságra. Akkor 9 millió forint értékben szerződtek. A tavaly év végi két szerződés egyébként egyenként is az eddigi legnagyobb megbízások, amit a frakciótól kapott a Csónakázótó Kft.

Az éttermi, mozgó vendéglátással foglalkozó Csónakázótó Vendéglátóipari Kft.-t 2012 őszén alapították, a CFTP Kft.-n keresztül pedig kisebbségi tulajdonosa a Valton-Sec tulajdonosaként ismerté vált Varga Lajos. A szerződő cég másik tulajdonosa az az Eventrend Global Kft., mely az új parlamenti irodaházban nyíló étterem működtetéséért is felel.

A Csónakázótó Kft. az elmúlt években folyamatosan növekedett: a 2016-os 496 milliós árbevétel után 2017-ben már 625 millióra tettek szert, 2018-ban pedig már 810 millió forint folyt be a kasszába. Ennek azonban csak a töredéke, mindössze 8,6 millió forint maradt meg a kiadások elszámolása után nyereségként.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.