2p

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Az európai parlamenti választások előtt bő 1,5 hónappal rúgta be a Fidesz a kampánygépezetet, egy nagyszabású, Parlamenti Szalon elnevezésű rendezvényen.

Két részletben összesen 20,4 millió forintot költött az Országgyűlés Fidesz frakciója egy rendezvény megszervezésére - derül ki a parlament nyilvános szerződéslistájából. A táblázat szerint a szerződések egy április 5-i rendezvényre vonatkoztak; az esemény dátuma alapján viszont a Fidesz EP-kampányindító rendezvényéről lehetett szó.

Fotó: fidesz.hu
Fotó: fidesz.hu

Az Országgyűlés Sajtóosztálya megkeresésünkre megerősítette sejtésünket, mint írták:

"A frakció a hagyományos Parlamenti Szalon elnevezésű rendezvényét tartotta".

A Fidesz-frakció ezen az eseményen mutatta be EP-választási programját a Bálna Rendezvényközpontban, ahol hét pontban üzent hadat a brüsszeli "buborékelit" terveinek.

Mindkét szerződést a Fidesz-frakció nevében Kocsis Máté írta alá:

  • az egyik kontraktus kicsivel több mint 9 millió forintról szól és a Csónakázótó Vendéglátóipari Kft.-vel kötötték,
  • a másik keretén belül a Human Telex Kft.-vel szerződtek 11,3 millió forintra.

Az éttermi, mozgó vendéglátással foglalkozó Csónakázótó Vendéglátóipari Kft.-t 2012 őszén alapította Fidesz-közeli cég, a CFTP Kft.-n keresztül kisebbségi tulajdonosa ugyanis a Valton-Sechez is kötődő Varga Lajos. A szerződő cég másik tulajdonosa az az Eventrend Global Kft., mely az új parlamenti irodaházban nyíló étterem működtetéséért is felel majd.

A Human Telex Kft. reklámügynöki tevékenységgel foglalkozik, egyik tulajdonosa pedig Orosz Pál, a Ferencvárosi Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója. A Fradi-vezér cégének nem az első kormányközeli szerződése, hiszen tavaly áprilisban 360 millió forintos keretszerződést köthettek a Kiemelt Kormányzati Beruházások Központja Zrt.-vel a beruházások átadórendezvényeinek megszervezésére. A Human Telex tavaly egyébként 1,9 milliárdos árbevételt realizált, amiből az előző évinél majdnem négyszer több nyereség maradt, 197 millió forint. Ebből összesen 30,8 milliós osztalék kifizetéséről határozott a taggyűlés, amiből Orosz Pálnak 7,7 millió forint jutott a jegyzőkönyv szerint.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!