2019. június 11. 12:16

Az európai parlamenti választások előtt bő 1,5 hónappal rúgta be a Fidesz a kampánygépezetet, egy nagyszabású, Parlamenti Szalon elnevezésű rendezvényen.

Két részletben összesen 20,4 millió forintot költött az Országgyűlés Fidesz frakciója egy rendezvény megszervezésére - derül ki a parlament nyilvános szerződéslistájából. A táblázat szerint a szerződések egy április 5-i rendezvényre vonatkoztak; az esemény dátuma alapján viszont a Fidesz EP-kampányindító rendezvényéről lehetett szó.

Fotó: fidesz.hu Fotó: fidesz.hu

Az Országgyűlés Sajtóosztálya megkeresésünkre megerősítette sejtésünket, mint írták:

"A frakció a hagyományos Parlamenti Szalon elnevezésű rendezvényét tartotta".

A Fidesz-frakció ezen az eseményen mutatta be EP-választási programját a Bálna Rendezvényközpontban, ahol hét pontban üzent hadat a brüsszeli "buborékelit" terveinek.

Mindkét szerződést a Fidesz-frakció nevében Kocsis Máté írta alá:

  • az egyik kontraktus kicsivel több mint 9 millió forintról szól és a Csónakázótó Vendéglátóipari Kft.-vel kötötték,
  • a másik keretén belül a Human Telex Kft.-vel szerződtek 11,3 millió forintra.

Az éttermi, mozgó vendéglátással foglalkozó Csónakázótó Vendéglátóipari Kft.-t 2012 őszén alapította Fidesz-közeli cég, a CFTP Kft.-n keresztül kisebbségi tulajdonosa ugyanis a Valton-Sechez is kötődő Varga Lajos. A szerződő cég másik tulajdonosa az az Eventrend Global Kft., mely az új parlamenti irodaházban nyíló étterem működtetéséért is felel majd.

A Human Telex Kft. reklámügynöki tevékenységgel foglalkozik, egyik tulajdonosa pedig Orosz Pál, a Ferencvárosi Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója. A Fradi-vezér cégének nem az első kormányközeli szerződése, hiszen tavaly áprilisban 360 millió forintos keretszerződést köthettek a Kiemelt Kormányzati Beruházások Központja Zrt.-vel a beruházások átadórendezvényeinek megszervezésére. A Human Telex tavaly egyébként 1,9 milliárdos árbevételt realizált, amiből az előző évinél majdnem négyszer több nyereség maradt, 197 millió forint. Ebből összesen 30,8 milliós osztalék kifizetéséről határozott a taggyűlés, amiből Orosz Pálnak 7,7 millió forint jutott a jegyzőkönyv szerint.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.