TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

Utoljára 2012 novemberében volt ennél gyengébb a magyar ipari kibocsátás dinamikája.

3,7 százalékkal esett vissza a magyar ipar szeptemberben éves alapon a nyers és a kiigazított adatok szerint is, közölte a KSH kedd reggel. Ez pedig közel négy éves negatív rekordot jelent, ennél gyengébb teljesítményt ugyanis legutoljára 2012 novemberében láthattunk.

Havi összevetésben, vagyis 2016 augusztusához képest az ipari kibocsátás 3 százalékos mínuszt mutat.

A KSH mostani közlése csak az első becslés volt, amely korlátozott adatokat tartalmaz, így egyelőre nem lehet tudni, hogy milyen iparágak állnak a visszaesés hátterében.

Ugyanakkor a korábbi hónapok adatai alapján az látszik, hogy az eddigi zászlóshajó, a feldolgozóipar harmadát kitevő járműgyártás nem tündököl idén. Ebből, illetve a megyei statisztikák vizsgálatából pedig az rajzolódik ki, hogy a győri Audi teljesítménye lehet visszafogott.

Erre utal a vállalat legutóbbi bejelentése is, mely szerint 550 dolgozóját a pozsonyi gyárukba csoportosítanak át, és átállnak a kétműszakos termelésre modellváltás miatt. Mi pedig csak remélni tudjuk, hogy ezt minél hamarabb levezényelik, és nem kapunk tőlük újabb gyomrosokat.

Eladó Elvis egykori háza

mfor.hu

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.