<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p
A tartalomból: NER-nek való vidék – Viszlát, hungarocell kajásdoboz! – Mi lesz az eladósodottakkal a moratórium után? – Hatalmas pénzbumerángot dobott el a magyar űrprogram


			
		
		


		
		

Feleannyi pénz jut a mentőszolgálatra.

Magyarország legfrissebb konvergencia programjából sok más tétel mellett az is kiderül, hogy mennyit költ az állam a "megnövekedett terrorfenyegetettség" csökkentésére, megszüntetésére. Sokkal többet, mint amennyit ennek a veszélynek a leírására pazarol a 85 oldalas dokumentum.

Fokozott biztonsági jelenlét a köztereken, középületekbenFokozott biztonsági jelenlét a köztereken, középületekben

Az egy rövid bekezdés, illetve két táblázat erejéig taglalt terrorfenyegetettség elleni küzdelem idén 86,9 milliárd forintot visz el a költségvetésből. Tavalyi számot is közöl a program, e szerint 2017-ben 79,2 milliárd forintba került a védekezés. Ez jókora ugrás a 2016-os kiadáshoz képest, akkor elég volt 13,4 milliárd erre a célra.

Vagyis három év alatt legalább 179,5 milliárd forintot költ a kormány a megnövekedett terrorfenyegetettségre hivatkozva. Azért csak legalább, mert idén még változhat - nagyobb eséllyel emelkedhet - a kiadás.

A terror miatt elköltött idei összegből 21,9 milliárd megy el biztonságtechnikai beszerzésekre, azok elhelyezésére. A képesség-, létszám-, eszközfejlesztésre 64,9 milliárdot költenek a tervek szerint. Az objektumok őrzésére 100 millió forintot terveztek be a konvergencia program szerint. 

Egy másik bontásból az is kiderül, hogy a terrorfenyegetettség elhárításában közreműködők, vagyis a munkavállalók jövedelmére 4,2 milliárd forintot fordítanak a 2018-as büdzséből.

Az idei évre jutó csaknem 87 milliárd forint több mint duplája például annak az összegnek, ami az Országos Mentőszolgálatnak jut a költségvetésből (az OMSZ működési bevétellel nem fedezett kiadása mintegy 38 milliárd forint), és ugyanez a helyzet a megváltozott munkaképességű munkavállalók foglalkoztatásának támogatásával is (39,4 milliárd forint).

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink naponta 3-5 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.