2010. március 18. 17:01

Az ING Investment Management (ING IM) vagyonkezelő optimista a részvénypiaci kilátásokat illetően, és nem hisz a "medve piac" visszatérésében.

Az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményükben kifejtik: a világgazdaság egyértelműen a fenntartható "gyógyulás" útján jár, még akkor is, ha időnként a kifáradás bizonyos jelei mutatkoznak. A vállalati szektor továbbra is jól teljesít, hiszen a profitokon már látszik az agresszív költségcsökkentések és racionalizálások eredménye. A kereslet fenntarthatóságával kapcsolatos aggodalmakat pedig már rövidtávon ellensúlyozni fogják a termelékenységi adatok pozitív hatásai.

Az ING IM magyarországi leányvállalata, az ING Befektetési Alapkezelő Zrt. vezérigazgatója, Benczédi Balázs úgy véli: a görög adósságprobléma végleges rendezése, valamint az USA kamatpolitikájának alakulása a kulcsa rövid távon a globális tőkepiaci trend alakulásának. Mivel mindkét esetben pozitív fejlemények történtek az elmúlt napokban, rövidtávon folytatódhat a pozitív hangulat a tőzsdéken és az irány most a korábbi lokális csúcsok elérése lesz.

A vagyonkezelő szakemberei arra számítanak, hogy a fejlődő piacok jobban fognak teljesíteni főleg a dinamikusabb gazdasági növekedésnek és a vonzóbb értékeltségi szinteknek köszönhetően.

Várakozásuk szerint a laza kormányzati monetáris politika globálisan 2010 végéig jellemző lehet, ami segíthet a gazdaság növekedésében idén és jövőre is. Néhány ázsiai gazdaságnak és Brazíliának ugyanakkor szüksége lehet szigorításra, hogy elejét vegyék a "lufik" kialakulásának és csökkentsék az inflációs kockázatot.

Az ING IM a vállalati eredmények tekintetében globálisan az idén mintegy 30 százalékos növekedést vár. Másodlagos növekedési tényezők a vállalati felvásárlások és akvizíciók lehetnek - teszik hozzá.

MTI

3 millió forintból mindent elérhetsz

A céljaidhoz elég lenne 3 millió forint? A legjobb személyi kölcsönökkel felújíthatod a lakásod, lecserélheted az autód, de saját vállalkozásodat is beindíthatod. Használd személyi kölcsön kalkulátorunkat és legyen tiéd a legkedvezőbb hitel a törlesztőrészlet nagysága alapján: a CIB Bank Előrelépő személyi kölcsönének 60 654 forint a havi törlesztőrészlete, a THM pedig 8,17 százalék, de szintén kedvező a Raiffeisen Bank ajánlata: a törlesztőrészlet 60 757 forint, a THM pedig 8,92 százalék. A Cetelem Saját Ritmus kölcsönt 61 767 forintos törlesztőrészlettel és 9,47 százalékos THM-mel érhetjük el. A Budapest Bank Prémium kölcsöne havi 64 152 forintos törlesztőrészlettel és 10,50 százalékos THM-mel lehet a miénk. További ajánlatok, esetleg nagyobb hitelösszeg érdekel? Használd ezt a hitelkalkulátort!