2012. január 25. 14:04

A liechtensteini hercegi család irányította LGT Capital Management alapkezelő 30 százalékos részesedést szerezhet a Brokernet Investment Holding Zrt. tulajdonában lévő, szintén alapkezelő, illetve tanácsadó Quantis Investment Management Zrt.-ben - közölték a felek szerdán az MTI-vel.

A nem publikált értékű, az illetékes hatóságok jóváhagyását igénylő tranzakció lehetővé teszi a Quantis és az LGT Group részére a hatékonyabb terjeszkedést Kelet-Európában. A  megállapodás keretében a jövőben a Quantis végzi az LGT Capital alapjainak forgalmazását a régióban.

A vaduzi központú LGT Group Európa legnagyobb családi tulajdonban lévő privátbanki vagyonkezelő csoportja, amely már 80 éve a liechtensteini hercegi család személyes vezetése és irányítása alatt áll. A cégcsoport a 2010. június 30-i állapot szerint 29 irodával rendelkezik Európában, Ázsiában és a Közel-Keleten, és 88,1 milliárd svájci frank értékű vagyont kezel.

A Quantis - a forgalom és az ügyfelek száma alapján - Magyarország legnagyobb alapkezelő, és pénzügyi tanácsadó szervezete, amely elsősorban az alapok kiválasztására összpontosít. A Quantis 2010. december 31-én 480 millió dollár összegű vagyont, 10 befektetési alapot és 21 elkülönített számlát kezelt.

MTI