<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Az alapkamatról mindig a monetáris tanács hozza meg a döntést a rendelkezésre álló információk alapján - mondta a Magyar Nemzeti Bank (MNB) alelnöke szerdán a Wall Street Journalnak (WSJ), és hangsúlyozta, hogy a tanács egyik tagjaként nem jelezheti előre a tanács döntéseit; keddi kijelentésének ilyen értelmezése félrevezető.

Nagy Márton kedden egy más témában tartott sajtótájékoztatón arra a kérdésre, mennyire hat a további kamatlépésekre, hogy a forint árfolyama négyhavi mélyponton van, azt mondta: egy kamatlépés lehet, a további "erősen kétséges".

Nagy Márton a WSJ-nek megismételte az áprilisi jegyzőkönyv kijelentését, mely szerint az inflációs cél fenntartható elérése további, kismértékű kamatcsökkentés irányába mutat. Hozzátette, hogy ez a mondat a túlzott kamatcsökkentési várakozásokra volt reakció.

A WSJ szerint Nagy Márton szerdai nyilatkozatából arra lehet következtetni, hogy a kamatpálya az általa kedden jelzettnél kevésbé biztosan alakul.

MTI

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.