2p

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A nyár közepén lezárult árverési időszak után a napokban az utolsó, három hektár alatti területek is elkeltek, a legnépszerűbbek a nógrádi és a szabolcsi földek voltak - írta szerdai számában a Magyar Idők.

A lap a Földművelésügyi Minisztériumtól kapott tájékoztatásra hivatkozva azt írta, a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet (NFA) közel 40 ezer, három hektár alatti földet hirdetett meg, és az elmúlt hónapokban több tízezer vételi ajánlatot kapott. Jelenleg mintegy 25 ezer ajánlat feldolgozása, illetve az adásvételi szerződések megkötése van folyamatban.

A meghirdetett három hektár feletti területek mintegy 71 százaléka kelt el, a 253 ezer hektárból három ütemben összesen 180 ezer hektárra licitáltak eredményesen a földvásárlási programban részt vevő gazdálkodók.

Vas megyében kiugróan alacsony volt az érdeklődés, az elérhető parcellák alig harminc százaléka talált gazdára, míg Nógrád, valamint Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében minden elérhető földterületet megvásároltak.

Az árverések során összesen 4725-en licitáltak eredményesen, míg a három hektár alatti területekből több mint 20 ezren vásároltak. A tárca felhívta a figyelmet arra, hogy a összesen közel 30 ezer magyar földműves szerezhet tulajdont, miközben a Nemzeti Földalapba tartozó földkészlet 90 százaléka továbbra is az állam tulajdonában maradt.
 
MTI 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!