<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Van élet az orosz gázon és olajon túl? Tényleg lehetetlen teljesen elszakadni Moszkvától? Elzárhatja Putyin a gázcsapot?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Holoda Attila energetikai szakértővel - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. május 26. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Letaszítaná a Renault a dobogó harmadik helyéről az Opelt Európában, sőt a Fordot is hátrébb küldené. Elnézve, hogy milyen növekedési ütemet diktál a francia márka, a terv nem is tűnik megvalósíthatatlannak.

A Renault, amely jelenleg a negyedik legkeresettebb márka Európában, riválisainál jóval nagyobb növekedési ütemet diktált eddig 2014-ben. Így nem tűnik teljesen megalapozatlannak az a kijelentés, amelyet Stefan Mueller tett korábban, vagyis, hogy a Renault ezüstérmes lesz 2017-re az európai piacon - írja az Autonews.

A Jato Dynamics adatai szerint a Renault eladásai az év első 5 hónapjában 11,7 százalékkal nőttek, mialatt az Opel 7,4, a Ford 7,2, a VW pedig 3 százalékos bővülést produkált. A különbség a francia márka és az Opel között 15,2 ezerre redukálódott a tavalyi 27,3 ezerrel szemben.

A Deutsche Bank elemzője szerint a Renault-ot az új kis crossovere, a Capture húzza felfelé, amelynek gyártási kapacitása 100 ezerrel nőtt az elmúlt időszakban. A trendek azt mutatják, hogy a kiskocsi egyáltalán nem kannibalizálja a Clio kombi változatát, az eladásokat pedig még inkább pörgetni fogják a hamarosan bemutatkozó modellek, mint pl. a Megane, amely már igencsak megérett a cserére.

Az Opelt sem kell azért félteni

Mindemellett nem szabad azt gondolni, hogy az Opel tétlenül nézi amint letaszítják a harmadik helyről. Az Európában legnagyobbnak számító német piacon például nő a részesedése és a Vauxhall is meg tudta védeni második helyét a briteknél. Az Opelnek is a kis terepjárója, a Mokka az egyik legnépszerűbb modellje, miközben komoly érdeklődést generál a szintén fiatal miniautó, az Adam. A Jato adatai szerint a Mokka eladásai 56, az Adamé 42 százalékkal nőttek január-májusban. Az ambiciózus célokért persze az Opelnek sem kell a szomszédba mennie, miután vezetője szintén a második helyet célozta meg a kontinens piacán, igaz ő határidőnek 2022-t nevezte meg.

Az Opel slágermodellje, a Mokka. Kattintásra galéria nyílik!

Mit mond minderre a Ford?

A Ford vezetője arra a kérdésre, hogy mit gondol vetélytársai rövid- és középtávú céljairól, csak annyit mondott, hogy ők mindössze fenntartható és jövedelmező üzletet szeretnének, nem a helyezés a legfontosabb.

Szász Péter
mfor.hu

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.