2014. július 4. 10:25

Letaszítaná a Renault a dobogó harmadik helyéről az Opelt Európában, sőt a Fordot is hátrébb küldené. Elnézve, hogy milyen növekedési ütemet diktál a francia márka, a terv nem is tűnik megvalósíthatatlannak.

A Renault, amely jelenleg a negyedik legkeresettebb márka Európában, riválisainál jóval nagyobb növekedési ütemet diktált eddig 2014-ben. Így nem tűnik teljesen megalapozatlannak az a kijelentés, amelyet Stefan Mueller tett korábban, vagyis, hogy a Renault ezüstérmes lesz 2017-re az európai piacon - írja az Autonews.

A Jato Dynamics adatai szerint a Renault eladásai az év első 5 hónapjában 11,7 százalékkal nőttek, mialatt az Opel 7,4, a Ford 7,2, a VW pedig 3 százalékos bővülést produkált. A különbség a francia márka és az Opel között 15,2 ezerre redukálódott a tavalyi 27,3 ezerrel szemben.

A Deutsche Bank elemzője szerint a Renault-ot az új kis crossovere, a Capture húzza felfelé, amelynek gyártási kapacitása 100 ezerrel nőtt az elmúlt időszakban. A trendek azt mutatják, hogy a kiskocsi egyáltalán nem kannibalizálja a Clio kombi változatát, az eladásokat pedig még inkább pörgetni fogják a hamarosan bemutatkozó modellek, mint pl. a Megane, amely már igencsak megérett a cserére.

Az Opelt sem kell azért félteni

Mindemellett nem szabad azt gondolni, hogy az Opel tétlenül nézi amint letaszítják a harmadik helyről. Az Európában legnagyobbnak számító német piacon például nő a részesedése és a Vauxhall is meg tudta védeni második helyét a briteknél. Az Opelnek is a kis terepjárója, a Mokka az egyik legnépszerűbb modellje, miközben komoly érdeklődést generál a szintén fiatal miniautó, az Adam. A Jato adatai szerint a Mokka eladásai 56, az Adamé 42 százalékkal nőttek január-májusban. Az ambiciózus célokért persze az Opelnek sem kell a szomszédba mennie, miután vezetője szintén a második helyet célozta meg a kontinens piacán, igaz ő határidőnek 2022-t nevezte meg.

Mit mond minderre a Ford?

A Ford vezetője arra a kérdésre, hogy mit gondol vetélytársai rövid- és középtávú céljairól, csak annyit mondott, hogy ők mindössze fenntartható és jövedelmező üzletet szeretnének, nem a helyezés a legfontosabb.

Szász Péter
mfor.hu

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek december legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 332 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.