Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Az aggodalmak az amerikai adósságplafon megemelése körül nem oszlottak tegnap, sőt! Márpedig, ha baj van a világgazdaságban, akkor drágul a svájci frank, írják napi kommentárjukban a Commerzbank elemzői.

EUR/HUF (267,50 – 270,00): A forint tegnap délelőtt még erősödéssel kecsegtetett, de a nap közepén fordult a trend és győzött a globális rosszkedv, mely ezúttal az USA-ból érkezik. A hazai deviza 2 forintot gyengült az euróval szemben és 269 felett zárta a napot. A gazdasági miniszter tegnapi nyilatkozatában kiemelte, hogy a kormány ragaszkodik a 2011-es és 2012-es hiánycél tartásához. Ha szükséges, a jövő évben kész lesz az idén májusban visszavásárolt Mol részvénycsomagot is értékesíteni. A régióból érkező fontos adat volt a júniusi lengyel infláció, mely meglepetésre 4,2%-ra esett a várt 5%-hoz képest. Ezzel megjelentek az első galamb hangvételű nyilatkozatok is, melyek a kamatemelések folytatása ellen szólnak, ugyanakkor a héják szerint az adat egyszeri hatás eredménye és változatlanul szükséges lesz szeptember-október körül újabb emelésre. Ha a lengyel árindex tartósan alacsonyan alakulna, az forinterősítő lenne, hiszen megmaradna a régión belül is a forint kamatelőnye, mivel a hazai alapkamatszint vélhetőleg hónapokig stabilan 6% maradhat.

EUR/USD (1,4220 – 1,4350): Az aggodalmak az amerikai adósságplafon megemelése körül nem oszlottak tegnap, sőt! A republikánus Boehner megtakarítási csomagjáról szóló szavazást törölték a tegnapi menetrendből és nem világos, hogy halasztásról van-e szó, avagy végleg levették az órákig vitatott tervet a napirendről. Látván a két oldal szembenállását és a republikánusok megosztottságát is, egyre nagyobb esély látszik az augusztus 2-i határidőből való kicsúszásra.

Az euró ennek ellenére nem tud előnyt kovácsolni a helyzetből, 1,43 alá gyengült a dollárral szemben. Az eurozónában a görög mentőcsomag részleteire vár a piac. Egységessé kezd válni az a vélekedés miszerint a megszavazott segítség csupán felületi kezelésre elegendő. Egyre nyomasztóbb a teljes megoldás szükségessége - a spanyol és olasz kötvények hozamemelkedése azt mutatja, hogy a piac egyelőre nem hisz az adósságproblémák tartós leküzdésében. A hitelminősítők további lépéseket helyeztek kilátásba, érik a görögök D (csőd) besorolása. A mai adatdömpingben szerepel eurozónás infláció, amerikai GDP, ISM index, Chicago PMI, Michigan Confidence – normál esetben mindenki ezekre a publikációkra figyelne, de ma vélhetőleg csak a megegyezés híre tudna komoly fordulatot hozni az USA-ból.

CHF/HUF (234,00 – 237,00): Ha probléma van, akkor svájci frank - márpedig vannak problémák a világban. Lassan az 1,14-es szinttel kacérkodik az EURCHF, a forinttal szemben pedig már közelebb a 240, mint a 230.

mfor.hu

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.