TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

A közgazdász szerint egyértelmű jelzést kaptak a befektetők.

Jó döntést hozott a Moody's Investors Service, amikor visszaemelte a befektetési ajánlású kategóriába a magyar államadós-besorolást, azonban ezt már másfél éve megtehette volna - hangoztatta Csaba László közgazdász az M1 aktuális csatorna vasárnapi műsorában.

A szakértő azt mondta: ez jelzést ad a befektetőknek arról, hogy érdemes Magyarországra jönniük. Kiemelte: a statisztikák nem támasztják alá azt a vélekedést, amely szerint "menekülnek" a befektetők az országból. Úgy fogalmazott, hogy aki már "itt van, itt marad". Ami lényeges, hogy új befektetők szintén érkezzenek, ezt segítheti elő a hitelminősítő döntése, mert erre nagyon figyeltek - nyilatkozta Csaba László.

Ilyen lesz a kisvárdai stadion

Csath Magdolna közgazdász a műsorban azt mondta, hogy a Moody's Investors Service-nek a magyar gazdaság 2-2,5 százalékos növekedési ütemét prognosztizáló becslése konzervatív, mert ennél valószínűleg nagyobb lesz a növekedés a következő években.

Arról is beszélt, hogy olyan tőkét kell bevonzani, amely jól fizető, innovatív munkahelyeket teremt, ugyanis nem összeszerelő üzemekre van szükség. Nagyon fontos a beruházás az oktatásba, a tudásba, mert "ez hozhatja el a gazdagságot" - hangsúlyozta Csath Magdolna.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.