TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

A gazdasági nehézségek miatt legkevesebb 670 ezer kisvállalkozás szűnt meg Kínában, és a munkanélküliség a tavalyi hivatalos adatokhoz képest több mint a duplájára emelkedett.

Gazdasági szakértők arra figyelmeztetnek, hogy a munkanélküliség társadalmi nyugtalansághoz vezethet, és a kínai kormány sokszáz milliárd dollárt érő gazdaságélénkítő programjai sem lesznek képesek elegendő munkahelyet teremteni.

Csen Csüan-seng (Chen Quansheng), a kínai államtanács egyik tanácsadója szerint a 670 ezer kisvállalkozás megszűnése 6,7 millió új munkanélkülit jelent, a hivatalos adatok szerint ősz óta az összesen elbocsátottak száma meghaladja a 8,3 milliót.

A China Economic Weekly hetilapban megjelent beszámolóban a szakértő hangsúlyozta, hogy a valódi munkanélküliségi ráta a hivatalos adatoknál rosszabb, mert a hatóságok csak a regisztrált munkanélküliek számolják.

Csang Csö-vej (Zhang Chewei), a Kínai Társadalomtudományi Akadémia kutatója a városi munkanélküliség arányát az eddig még nem tapasztalt 9,4 százalékra teszi. Ez a duplája annak, amit a Munkaügyi és Társadalombiztosítási minisztérium legutóbb közzétett.

Elemzők szerint a munkanélküliség az év elején a 11 százalékot is elérheti, ha a vándormunkások milliói a kínai holdújév után visszatérve sem találnak munkát.

Ha a becslések helyesek, a központi vezetésnek legkevesebb 33 millió vándormunkásról, friss diplomásról és a munkapiacra frissen belépő más fiatalról kell majd gondoskodnia. Ez egyharmaddal több annál, mint amennyi munkahelyet a kormány a társadalmi stabilitás fenntartása érdekében létre kíván hozni, eddig ismert tervei szerint.

MTI/Menedzsment Fórum 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.