1p

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Egyre magasabb a sertés felvásárlási ára, aminek az az oka, hogy növekszik a kínai kereslet és az uniós országok egyre több sertést exportálnak - nyilatkozta a Magyar Hírlap keddi számában a Vágóállat- és Hús Szakmaközi Szervezet és Terméktanács titkára.

Menczel Lászlóné hangsúlyozta: miközben áprilisban még önköltségen vagy önköltség alatt, vagyis 300 forint körül volt a vágósertés kilónkénti felvásárlási ára, jelenleg már több mint 400 forint.

Ennek az az oka, hogy megduplázódott az európai export Kínába, 20 százalékkal nőtt a japán és 30 százalékkal a fülöp-szigeteki kereslet. Ez pedig felszippantotta az orosz embargó miatt bennmaradt európai sertéshús készleteket.

Mindez pedig azt jelenti, hogy immár Magyarországon is jövedelmező a sertéstartás - jegyezte meg a szakmai szervezet titkára.
 
MTI 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!