TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Az MNB és a gazdasági minisztérium is közleményben reagált a Moody's a péntek éjjeli lépésére.

Immáron mindhárom nagy hitelminősítő intézet és a piaci befektetők is elismerik a magyar gazdaságpolitika sikereit - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium péntek éjjel, arra a hírre reagálva, hogy a Moody's Investors Service visszaemelte a befektetési ajánlású kategóriába a magyar államadós-besorolást.

A gazdasági tárca közleményében felidézte, hogy 2011 végén a Moody's volt az első, amely a spekulatív kategóriába minősítette Magyarországot. Emlékeztettek arra, hogy az akkori leminősítések elvágták Magyarországot azoktól a konzervatívabb befektetőktől, akiknek a szabályzata előírja, hogy csak befektetésre ajánlott országok államkötvényeit vásárolhatják meg.

A sikeres gazdaságpolitikának köszönhetően Magyarország minden makrogazdasági mutatója javult az elmúlt években, az államadósság mértéke elismerten csökkenő tendenciát mutat, mindezt már a hitelminősítők sem hagyhatták figyelmen kívül - hangsúlyozták a közleményben.

A Magyar Nemzeti Bank üdvözli, hogy a Moody’s felminősítésről szóló döntésével immár mindhárom vezető nemzetközi hitelminősítő befektetésre ajánlott kategóriába emelte a magyar államadós-osztályzatot, elismerve ezzel az új magyar gazdasági modell eredményeit, köztük a fenntartható növekedés biztosítását, áll a jegybank által kiadott nyilatkozatban.

Ilyen lesz a kisvárdai stadion


Az elmúlt évek fiskális és monetáris politikai fordulatának köszönhetően markáns javulás következett be a hazai gazdasági mutatók alakulásában és az ország kockázati megítélésében, amelyet a piaci szereplők és a szakértő elemzők már régóta elismernek. A gazdasági fundamentumok stabil javulását figyelembe véve a Magyar Nemzeti Bank régóta azt az álláspontot képviseli, hogy szakmailag indokolt és időszerű a magyar adósbesorolás javítása. A jegybank ezért üdvözli a Fitch Ratings és a Standard & Poor’s felminősítése után a Moody’s hasonló értékelését.

Az elmúlt hónapok felminősítései bár megkésett, de egyértelmű elismerései azon eredményeknek, amelyeket a magyar gazdaság az elmúlt években ért el. Különösen kiemelendő a külső sérülékenység jelentős mérséklése és a növekedési kilátások javítása, amelyekhez a jegybanki programok is érdemben hozzájárultak. A Magyar Nemzeti Bank ugyanis teljes törvényi mandátumának megfelelve az árstabilitás biztosítása mellett a gazdaság egészének is széles körű támogatást nyújt. A gazdaságpolitikai fordulat elérése Magyarország közös sikerének tekinthető. A strukturális reformoknak és az alkalmazott innovatív intézkedéseknek köszönhetően a válság előtt megkezdődő leminősítési hullámot egyértelműen sikerült megtörni, miközben a gazdasági egyensúly elérése mellett megteremtődtek a fenntartható növekedés alapjai. Ez egyben azt is jelenti, hogy stabil fundamentumok mellett biztosítható az ország versenyképességének további javítása, közölte az MNB.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.