2010. december 6. 10:40

A kormány Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési minisztert 2010. december 3-i hatállyal egy év hat hónapra a magyar-kínai gazdasági kapcsolatokért felelős kormánybiztossá nevezte ki - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) hétfőn.

A közlemény szerint Fellegi Tamás feladata, hogy előmozdítsa a magyar-kínai gazdasági és kereskedelmi együttműködés bővítésére és intenzitásának növelésére irányuló kezdeményezéseket, különös tekintettel a kétoldalú gazdasági kapcsolatok és kereskedelmi csere elmélyítésére, valamint a Magyarországon munkahelyeket teremtő kínai befektetések ösztönzésére.

A kormány célja, hogy bővítse a Magyarország és Kína közötti kétoldalú gazdasági és kereskedelmi kapcsolatokat és a maga eszközeivel hozzájáruljon Európa és Kína kapcsolatainak megerősítéséhez - írja közleményében az NFM.

Korábban a miniszterelnök Fellegi Tamást nevezte ki a Magyar-Kínai Gazdasági Vegyes Bizottság magyar tagozatának elnökévé, egyúttal felmentette ebből a tisztségből Matolcsy György nemzetgazdasági minisztert.

Fellegi Tamás a magyar-orosz Gazdasági Együttműködési Kormányközi Bizottság társelnöke is.

MTI

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek január legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 32 576 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 283 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.