2p

Merre tovább, Magyarország? Hogyan éltünk idén, és hogyan fogunk jövőre?

Különleges, évzáró online Klasszis Klub
Petschnig Mária Zita közgazdásszal és Kéri László politológussal
- vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. december 14. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Jelentősen nőtt a családi dobozos jégkrémek forgalma a tavalyihoz képest: a GfK Hungária piackutató adatai szerint az idén a második negyedévben ötödével több ilyen jégkrémet vettek a magyarok mint az előző év azonos időszakában.

A cég az MTI-hez eljuttatott szerdai közleményében hangsúlyozza: jól indult a 2012-es szezon a jégkrém-gyártók és -forgalmazók számára, mivel már májusban és júniusban is voltak olyan hosszú, forró időszakok, amelyek a vásárlókat a termék fokozott vásárlására késztették.

Kárai Anita, a GfK Hungária szakértője a közlemény szerint elmondta: a 2012 áprilisától júniusáig tartó időszakban minden harmadik háztartás vásárolt dobozos jégkrémet, alkalmanként átlagosan két dobozzal, nagyjából havi egy alkalommal.

A GfK összesítése szerint az olcsóbb és a drágább termékek is jobban fogynak, és továbbra is három fő értékesítési csatornája van a dobozos jégkrémeknek: a mennyiség több mint harmada a diszkontokban fogy, másik 31 százaléka a hipermarketekben, míg negyede a szupermarketekben.

A csokoládé és a vanília továbbra is a legkedveltebb ízek, de a gyártók újításainak köszönhetően a különböző mixek is egyre népszerűbbek - írja a GfK, hozzátéve: a júliusban és augusztus első hetében tapasztalható meleg miatt valószínűsíthető, hogy a főszezon is jól alakul, és tovább nő a dobozos jégkrémek eladása.

Július elején a nagyobb áruházláncok is arról számoltak be, hogy jelentős többletet mutatott a jégkrémek forgalma. Fodor Attila, a CBA kommunikációs igazgatója akkor elmondta: üzleteikben a jégkrémeknél jelentős, 35-40 százalékos forgalmi többletet regisztráltak, bár tavalyhoz képest visszafogottabb a kereslet; a vevők főként az olcsóbb pálcás és a családi kiszerelésű fajtákat keresték.

Gillemot Katalin, az Auchan Magyarország Kft. kommunikációs vezetője ugyancsak arról számolt be, hogy nőtt a pálcás jégkrémek eladása is.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!