<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Kisvárdának úgy tűnik, nem lesz elég az ország harmadik legnagyobb csúszdaparkja, inkább a második legnagyobb címet szeretnék birtokolni.

Elsőként számoltunk be arról még a nyáron, hogy az ország harmadik legnagyobb csúszdaparkja épülhet Seszták Miklós fejlesztési miniszter városában, Kisvárdán. Az akkori információkhoz képest úgy tűnik, emelték a tétet: nem elég "az ország harmadik legnagyobb csúszdaparkja" cím, inkább az ország második legnagyobbját szeretné a város a magáénak tudni.

A közbeszerzési eljárást megindító felhívásban ugyanis még 14 csúszdáról szólt a fáma, most megjelent dokumentum pedig már 17-ről ír. Így a mogyoródi aquapark mögött - ahol 26 csúszda van -  a második lehet a kisvárdai megelőzve a hajdúszoboszlói komplexumot, ahol 15 csúszda található.

A kisvárdai Várfürdő

A közbeszerzési hatóság adatbázisába kedden került fel az eljárás összefoglaló tájékoztatása, ami szerint 2 ajánlat érkezett a munkákra:

  • a kisvárdai atlétikai centrumot, a sportszállót és apartmanházat építő Nyírépszer Kft. nettó 699,78 millió forintért végezte volna el a munkát,
  • a debreceni székhelyű Therma Poolsystem Kft. és az MB Épszer Kft. közösen 693,75 milliós ajánlatot adott.

Ár-érték arányban utóbbit találta az ajánlatkérő, a Kisvárdai Várfürdő Nonprofit Kft. a legkedvezőbbnek.

A nyertes cégek azonban nem fognak tudni minden feladatot elvégezni,

  • az irtás, föld- és sziklamunkához,
  • a kőműves munkákhoz,
  • a csúszdaépítés pálya és tartószerkezet kialakításához,
  • a kőburkolat készítéséhez,
  • a helyszíni betonmunkákhoz,
  • a víztechnológiai gépészeti
  • és az elektromos munkákhoz

alvállalkozót fognak igénybe venni.

A szerencsés választott a kisvárdai beruházásoknál szintén jól ismert MHM Product Kft. lett. A cég a Nyírépszerrel közösen dolgozott a sportszállón és apartmanházon.

A nyertes cégekkel az ajánlatkérő a szerződéskötési moratórium lejárta, november 17-e után írhatja alá a szerződést. 

Székely Sarolta
mfor.hu

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.