1p

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Az, hogy Magyarország az utóbbi években folyamatosan elszakadt a Nemzetközi Valutaalaptól (IMF), számos fontos gazdaságpolitikai lépés megvalósítását segítette, az IMF-hitel tavalyi előtörlesztése pedig befektetői szempontból fontos bizalomépítő lépés volt - mondta Orbán Gábor, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) adó- és pénzügyekért felelős államtitkára szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón.

Orbán Gábor emlékeztetett arra, hogy a múlt héten fejeződött be az IMF alapokmányának IV. cikkelye szerinti szokásos, éves gazdaságpolitikai konzultáció Magyarországon. Ez volt az első hivatalos tárgyalássorozat azóta, hogy Magyarország tavaly, lejárat előtt, teljes összegben visszafizette korábbi IMF-hitelekből származó tartozásait, és ezzel "IMF-programország" státusza is megszűnt.

Mint mondta: az IMF az eddigieknél konstruktívabban, nyitottabban állt a magyar félhez, és immár másképpen ítélte meg a magyar gazdaságot, elismeri a gazdaság teljesítményét. Orbán Gábor reméli, hogy hamarosan az Európai Bizottság és a hitelminősítők is "felcsatlakoznak erre az irányra".

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!