2011. április 15. 06:01

Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter magyar-kínai gazdasági kapcsolatokért felelős kormánybiztosként április 15. és 22. között Kínában tárgyal, a megbeszélések célja a kétoldalú gazdasági-kereskedelmi együttműködés fejlesztése, a magyar exportlehetőségek, valamint a munkahelyteremtő magyarországi kínai beruházások bővítése - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM).

Fellegi Tamás a közlemény szerint Hongkongban, Pekingben, és Shenzhenben folytat kormányzati szintű tárgyalásokat a kínai Kereskedelmi Minisztérium, a Külügyminisztérium, a Vasútügyi Minisztérium, a Közlekedési Minisztérium, a kínai Légügyi Hatóság, a kínai Központi Bank és számos nagyvállalat vezetőivel.

A megbeszéléseken a felek az infrastrukturális, elektronikai, informatikai és turisztikai fejlesztések, a kereskedelmi, pénzügyi, légiközlekedési, kutatás-fejlesztési, valamint kulturális és oktatási együttműködés további lehetőségeit térképezik fel. A miniszter ellátogat Csungkingbe is, ahol április 20-án megnyitja a helyi magyar főkonzulátus schengeni vízumkiadás körülményeit megteremtő új hivatali helyiségét. A képviselet és helyi partnereinek együttműködése nyomán kölcsönösen előnyös vállalati együttműködések, befektetési projektek jöhetnek létre Magyarország és Csungking, illetve Csungkingon keresztül az egész belső-kínai térség között. A vízumkiadás nyomán jelentősen emelkedhet a Magyarországra és Magyarországon keresztül Európába utazó turisták, üzletemberek, befektetők száma - olvasható a közleményben.

Fellegi Tamás a Huawei vállalat vezetőivel is egyeztet, és áttekintik az együttműködés kiszélesítésének további lehetőségeit. A telekommunikációs vállalat csütörtökön jelentette be, hogy az eddig teszt-jelleggel működő támogató-központját véglegesen Magyarországon telepíti le.

A magyar delegáció tagja Urbán Zoltán, a Magyar Fejlesztési Bank vezérigazgató-helyettese, Pleschinger Gyula, az Államadósság Kezelő Központ Zrt. (ÁKK) vezérigazgatója, Szarvas Ferenc, a MÁV ZRt. vezérigazgatója és Mendelényi Dániel, a magyar-kínai gazdasági kapcsolatokért felelős kormánybiztosság vezetője.

MTI

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek december legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 332 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.