2016. november 15. 16:04

Egy törvénymódosító javaslat szerint Lázár János, Miniszterelnökséget vezető miniszter részben eleget tesz a szociális dolgozók múlt héten megfogalmazott követelésének.Szeretné, ha a cége versenyképesebb lenne, növekedni tudna, vagy a nemzetközi piacra kilépne?
Legyen ott az Mfor.hu KKV Növekedés konferencián 2018. március 27-én a Brody Studiosban, és ismerje meg vállalata lehetőségeit!
Előadók: Kovács Ákos (Vodafone), Rákossy Balázs, NGM államtitkár, Oszkó Péter (OXO Labs), Búza Éva (Garantiqa Zrt.), Bársony Farkas (AmCham), esettanulmányok: Márkus Attila, ügyvezető (Pressenger), Kovács Dániel, ügyvezető (Netpincér), Polgár Viktor, elnök (Insomnia Middle East), és sokan mások

November 12-e, vagyis a Szociális Munka Napja a jövőben munkaszüneti napnak minősülne, amennyiben a parlament elfogadja a Lázár János, Miniszterelnökséget vezető miniszter által jegyzet törvénymódosító javaslatot.

Mint ismert, múlt héten országos szervezésű sztrájkot hirdetett december 5-ére a szociális ágazatban dolgozókért a Magyar Közalkalmazottak, Köztisztviselők és Közszolgálatban Dolgozók Szakszervezete (MKKSZ). A sztrájk elsődleges célja, hogy elérjék: november 12-e, a szociális munka napja fizetett munkaszüneti nap legyen, és január elsejétől 30 százalékkal nőjön az ágazatban dolgozók keresete.

Ilyen lesz a Telekom új székháza

Úgy tűnik, Lázár részben már eleget is tesz a kérésnek, ami viszont a béremelést illeti, sok jóra nem számíthatnak az érintettek, hiszen a miniszter múlt heti kormányinfóján kijelentette: nem tudnak eleget tenni a kérésnek, sztrájk helyett pedig inkább egyeztetést javasol.

Lázár azonban a módosító alapján egy munkaszüneti napot adott, egyet pedig elvett. A javaslat egyben arról is rendelkezik, hogy július 1-je, a Közszolgálati Dolgozók Napja a továbbiakban nem minősül munkaszüneti napnak a kormányzati szolgálati jogviszonyban, valamint egyes közszolgálati jogviszonyban állók számára. Megteremti ugyanakkor annak a lehetőségét, hogy amennyiben a helyi önkormányzatnak van rá elég forrása, akkor továbbra is minősülhet július 1-je munkaszüneti napnak. Ekkor az ennek következtében felmerülő költségeket a helyi önkormányzat viseli.

mfor.hu