2008. április 14. 06:49

Közel negyvenmilliárd forint mulasztási bírságot és késedelmi pótlékot szabott ki az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) tavaly, a szankciók összértéke az utóbbi években folyamatosan emelkedik - írja a Világgazdaság.

Az adóhatósági adatok híven tükrözik, hogy a szigor nemcsak az adóbevételek növekedésében, hanem a kirótt bírságok emelkedésében is megmutatkozik. A bevallások utólagos ellenőrzésének - vagyis a széles körű adóhatósági vizsgálatoknak - 50-60 százaléka bírság kiszabásával zárul, míg az egyes adókötelezettségekkel kapcsolatos ellenőrzések esetében ez az arány 10 és 14 százalék között mozog. Vagyis a "találati arány" jóval magasabb az átfogó vizsgálatoknál, mint a részterületekre összpontosító ellenőrzések esetében.

Érdekes adat, hogy tavaly több mint 227 ezer fizetési kedvezmény iránti kérelem futott be az APEH-hoz, szemben a 2006-os 135 ezerrel és a 2005-ös 153 ezerrel, ám ennek oka abban keresendő, hogy a múlt évben már az adóhatóság kezelte az illetékekkel kapcsolatos ügyeket is. Amúgy a kérelmek száma évről évre csökken - idézi a Világgazdaság az APEH ellenőrzési főosztályának vezetőjét. 

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.