2010. május 26. 06:59

Tovább esik a casco-piac - írta szerdai számában a Napi Gazdaság piaci adatokra hivatkozva.

A lap szerint az egymás alá ígérő piaci szereplők miatt 2010 első negyedévében az átlagos díjszint további 6 százalékkal csökkent, ám a piaci vélekedés ennél erősebb visszaesést prognosztizál az év további részében.

A jelentősebb zsugorodást a piaci szereplők annak tudják be, hogy az új gépjárművek értékesítése továbbra is rendkívül gyenge. A piacon mutatkozik némi élénkülés, ez főleg a használtautó-szegmensben érződik, ezekre a kocsikra nem, vagy csak lényegesen kevesebben és kisebb kockázatokra kötnek biztosítást - olvasható a lapban.

Az elmúlt év végén a casco-piac teljes díjbevétele 91,1 milliárd forint volt, 6,8 százalékkal kevesebb, mint 2008-ban.

A Magyar Biztosítók Szövetségének adataira hivatkozva a lap azt írta, hogy a casco-piac első három társasága 10 százalékos vagy azt meghaladó piaci részt vesztett.

MTI

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek január legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 32 576 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 283 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.