2010. május 26. 06:59

Tovább esik a casco-piac - írta szerdai számában a Napi Gazdaság piaci adatokra hivatkozva.

A lap szerint az egymás alá ígérő piaci szereplők miatt 2010 első negyedévében az átlagos díjszint további 6 százalékkal csökkent, ám a piaci vélekedés ennél erősebb visszaesést prognosztizál az év további részében.

A jelentősebb zsugorodást a piaci szereplők annak tudják be, hogy az új gépjárművek értékesítése továbbra is rendkívül gyenge. A piacon mutatkozik némi élénkülés, ez főleg a használtautó-szegmensben érződik, ezekre a kocsikra nem, vagy csak lényegesen kevesebben és kisebb kockázatokra kötnek biztosítást - olvasható a lapban.

Az elmúlt év végén a casco-piac teljes díjbevétele 91,1 milliárd forint volt, 6,8 százalékkal kevesebb, mint 2008-ban.

A Magyar Biztosítók Szövetségének adataira hivatkozva a lap azt írta, hogy a casco-piac első három társasága 10 százalékos vagy azt meghaladó piaci részt vesztett.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.