2p

Hazai szálláshelyek, vendéglátóegységek, figyelem!

Pályázzanak és nyerjenek díjat az ország legjelentősebb designversenyén -
nevezzenek be a Klasszis TopDesign 2023 megmérettetésre!
Külföldi és hazai szakértőkből álló zsűri, bemutatkozási lehetőség a nagyközönségnek, exkluzív díjátadó gála.

Regisztráljon most!

Új építészeti elemekkel bővül az új budai kulturális központ a Várkert Bazár mellett.

A jegybanki alapítványok által felújított Ybl Vízház megnyitását korábban 2018 elejére tervezték, az időközben letisztázott menetrend szerint idén tavasszal nyílik meg a nagyközönség előtt Buda új kulturális-szórakoztató központja, új nevén a Budai Kreatív Ház – értesült az mfor.

Aki mostanában a Várkert Bazár tövében található épület környékén jár, még azt tapasztalja, hogy az épület körül le van zárva a felvonulási terület, folynak a munkálatok. Egy október végi cikkünkben azt írtuk, hogy a műszaki átadás-átvétel megkezdésének határideje december vége. Most azt a tájékoztatást kaptuk az alapítványoktól, hogy az Ybl Vízház felújítása jól halad, befejeződött a külső homlokzat felújítása és megkezdődött az épület átadása.

A tömb olyan új elemekkel gazdagodik, mint a beüvegezett loggia és a kert felől nyitott új bejárat, melyeknek köszönhetően jelentősen javul az épület hasznosíthatósága – közölték portálunkkal. A belső felújítások is megfelelő ütemben haladnak.

Az épület 2018 tavaszán kortárs képzőművészeti kiállításokkal és színes programokkal nyitja meg kapuit – tudtuk meg.

Az alapítványok szerint tehát minden terv szerint halad. Ami vélhetően azt is jelenti, hogy nem kell kötbérigényt érvényesíteni a kivitelező céggel, vagyis a Kárpát Építő Kft.-vel szemben. Pedig némi csúszás nem lenne meglepetés, ismerve a hazai építőipar helyzetét, ami a munkaerőhiányra vezethető vissza. Októberi cikkünk idején az alapítványok azon az állásponton voltak, hogy nem állnak fenn a kötbér érvényesítésének feltételei, s mostani tájékoztatásuk alapján is feltételezhető, hogy ez nincs napirenden.

Baka F. Zoltán

mfor.hu

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!