3p

Vezetőváltást jelentett be az OTP Bank az ukrajnai leánybankjának élén, a bank pénteken a Budapesti Értéktőzsde honlapján arról tájékoztatta a tőkepiaci szereplőket, hogy Dmitry Zinkov vezérigazgatónak az ukrán JSC OTP Banknál fennálló munkaviszonyát közös megegyezéssel, 2012. február 29-ei hatállyal megszüntetik. Az OTP egyúttal azt is közölte: a szükséges engedélyek kézhezvételét követően az ukrajnai leánybank vezérigazgatói feladatait Hák-Kovács Tamás látja el.

A honlapon kiadott közlemény alapján a munkaviszony megszűnésével egyidejűleg Dmitry Zinkov lemond valamennyi, a társaság érdekeltségeiben viselt pozíciójáról. Dmitry Zinkov 1999-től állt alkalmazásban az OTP Bank Nyrt. ukrajnai leányvállalatánál, illetve annak jogelődjénél, 2006 júliusától töltött be vezérigazgatói pozíciót. 2007-ben Ukrajnában az Év Bankárává választották, jelenleg a Forum for Leading International Financial Institution Igazgatóságának elnöke.
A közlemény ismerteti: az OTP Bank vezető testületei elismerésüket fejezik ki Dmitry Zinkovnak az ukrán leánybank építésében, eredményeinek elérésében, és a pénzügyi válság hatásainak mérséklése érdekében végzett tevékenységéért. Az OTP Bank Nyrt. ukrajnai leánybankjának vezérigazgatói feladatait a szükséges engedélyek kézhezvételét követően Hák-Kovács Tamás látja el.

Hák-Kovács Tamás közgazdász, szakmai pályafutását a Providencia Biztosító Rt.-nél kezdte, majd többek között egy holland-magyar konzorciumnál szerzett vezérigazgatói tapasztalatokat. 2000-től a pénzügyi szolgáltatási szektorban dolgozik, a Commerzbank magyar, majd 2007 júliusától moszkvai leányvállalatának elnök-vezérigazgatója, 2010 májusa óta a Commerzbank közép-kelet európai régiójáért felelős vezérigazgató.
Az OTP azt is tudatta: Hák-Kovács Tamás kinevezéséig a JSC OTP Bank vezérigazgatói feladatainak ellátásával Liliya Lazepkót, a leánybank Operation and IT Divíziójának vezetőjét bízzák meg.

A JSC OTP Bank (az OTP Ukrajna) 2011 első kilenc havi adózott nyeresége 7,827 milliárd forint volt, egy évvel azelőtt 6,066 milliárd forintot tett ki. Az OTP ukrán leánybankja tavaly az első kilenc hónapban 8 milliárd forint adózás előtti eredményt könyvelt el, egy évvel azelőtt 6,06 milliárd forintot. Az ukrán leánybank tavalyi első háromnegyed éves mérlegfőösszege 713,53 milliárd forintra csökkent az egy évvel korábbi 725,526 milliárd forintról.
 
További karrier híreket menedzserekről az mfor.hu Menedzserek rovatában olvashatnak.  
 
MTI 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!