2p

Az augusztus óta megítélt bruttó összeggel együtt az országos tiszti főorvos a koronavírus-járvány kirobbanása óta már 9,6 millió forintot kapott ezen a jogcímen.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ dolgozóinak az elmúlt hónapokban legfeljebb néhány százezer forint jutott, de sokan lehetnek, akiknek szinte semmi sem járt a szerződésükben rögzített juttatásokon kívül, ellentétben Müller Cecíliával - írja az rtl.hu.

Összesen bruttó 313 millió forint értékű „extra juttatást” osztottak szét a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) munkatársai között tavaly augusztus és 2022 áprilisa között – derült ki a szervezet közérdekű adatigénylésre adott válaszaiból.

Szépen hozott a konyhára a Covid. Fotó: MTI
Szépen hozott a konyhára a Covid. Fotó: MTI

Úgynevezett motivációs elismerést 483-an kaptak a szervezeten belül 269 millió forint értékben, azaz átlagosan fejenként körülbelül bruttó 550 ezer forint jutott mindenkinek. 

Az eloszlás azonban nem volt egyenletes, Müller Cecília országos tiszti főorvosnak például bruttó 3,6 millió forintot ítéltek meg, míg a két helyettesének összesen bruttó 5,8 millió forintot.

A portál szerint az NNK jelenlegi létszáma ráadásul – a tájékoztatás szerint – 824 fő, azaz sokan lehettek, akik teljesen kimaradtak ebből a pénzosztásból. Nekik valószínűleg meg kellett elégedniük a karácsonyi ajándékkal, amely egy 16 853 forint értékű csomag volt.

Nem ez volt az első extra juttatás, amit Müller Cecília és helyettesei hazavihettek.

Az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány kirobbanása óta, azaz 2020 márciusa és 2021 júliusa óta 6 millió forintos motivációs elismerést vihetett haza, így az azóta kapott extra pénzzel együtt már 9,6 millió forinttal ismerték el a munkáját a szerződésében rögzített juttatásokon felül.

Helyettesei tavaly nyárig 12,1 millió forintot kaptak, azaz a járvány kezdete óta mostanáig ketten csaknem 18 millió forinton osztoztak.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!