7p

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Ez a cikk Privátbankár.hu / Mfor.hu archív prémium tartalma, amelyet a publikálástól számított egy hónap után ingyenesen elolvashat.
Amennyiben első kézből szeretne ehhez hasonló egyedi, máshol nem olvasható, minőségi tartalomhoz hozzáférni, akár hirdetések nélkül, válasszon előfizetői csomagjaink közül!

Mi köze van egymásnak a diósgyőri focicsapatnak és egy hévízi fogászatnak? Cikkünkből az is kiderül, hogy Mészáros Lőrinc és egy hévízi fideszes önkormányzati képviselő is üzletet látott a koronavírus elleni harcban.

Nehéz eldönteni, hogy ezt a történetet Miskolc, Budapest vagy Hévíz felől kezdjük el mesélni, de az biztos, hogy a főszereplője Mészáros Lőrinc, a foci és a koronavírus. Bő egyhónapos hír, hogy új tulajdonosa lett a DVTK-nak: a népszerű diósgyőri sportklub a BORSODI SPORT Holding Kft. érdekeltségébe került. A céget közvetlenül karácsony előtt hozták létre, a cégjegyzék alapján az egészségügyi vállalkozásokban érdekelt Magyar Olivér Mátyás rendelkezik minősített többségű befolyást biztosító szavazati joggal.

Mészáros Lőrinc cége is harcol a koronavírus ellen (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)
Mészáros Lőrinc cége is harcol a koronavírus ellen (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Ő a felcsúti Puskás Akadémián az orvosi csapat tagja, valamint az érdekeltségébe tartozó MOMET Kft.-én keresztül tulajdonos a Fájdalom-ambulancia Kft.-ben is. A BORSODI SPORT Holding Kft. és a Fájdalom-ambulancia Kft. címe megegyezik: Budapest, Csörsz utca 14-16. A Fájdalom-ambulancia Kft. már 2004 óta létezik, de tavaly december 9-e óta már Mészáros Lőrinc is tulajdoni hányaddal rendelkezik a cégben. 

Intézményünket 2003-ban azért hoztuk létre, hogy gyors és hatékony segítséget nyújthassunk pácienseinknek a fájdalommentes, szabad mozgás visszanyerésében és tartós megőrzésében

- szól az ambulancia bemutatkozása. Ma már azonban a koronavírus-járvány miatt autós COVID-19 szűrőállomásuk is van a Mom Sport Jagelló úti parkolójában. Tehát Mészáros Lőrinc pont a koronavírus-járvány kellős közepén vásárolta be magát az egészségügyi vállalkozásba. Hirdetésük szerint a PCR-teszt eredménye másnapra, míg az antigén teszt eredmény egy órán belül elkészül. 

A cég labor partnere a Synlab, amely Magyarországon a legnagyobb magánszolgáltató. Igazából nem is gyógyítással foglalkozik, hanem laborvizsgálatokkal. Az osztrák hátterű Synlab Hungary Kft. 2019-ben rekordévet zárt: 14 milliárd forintos forgalom 813 millió forintos nyereséghez volt elég, ezt azonban nem vették ki a tulajdonosok. Van dolguk bőven, hiszen a Synlabot még a járvány kezdeti időszakában jelölte ki az Nemzeti Népegészségügyi Központ PCR-vizsgálatok elvégzésére, vagyis közfinanszírozott és magán koronavírusteszteket is végez.

A Fájdalom-ambulancia másik partnere pedig a Smart Covid Center, amely viszont már kizárólag a koronavírus-járvány miatt jött létre.

A Smart Hospital Kft. és a Fájdalom Ambulancia konzorciumban létrehozta a koronavírus tesztelés szolgáltatását. Alapítóink több évtizedes orvosi múlttal és tapasztalattal rendelkeznek. Cégünk tesztközpontban és mobil teszt bázisok kitelepülésével végez koronavírus tesztelést.  Mikrobiológiai hátterünket az államilag az NMKK által elismert országos tesztregiszterben hivatalosan bejelentett mikrobiológiai labor adja (mintáink beleszámítanak a koronavírus.gov.hu számadataiba)

- vall magáról a Smart Covid Center. Itt rengeteg teszt közül választhatnak az ügyfelek: van antigén mobilteszt (15 ezer forint), laboratóriumi PCR-teszt (19500 forint), kombinált teszt és szerológiai teszt is, de a koronavírus leletének kézhezvétele után még személyes konzultációra is be lehet jelentkezni szakavatott orvosokhoz.

Kié a Smart Covid Center?

Tehát a Mészáros Lőrinc-féle Fájdalom-ambulancia a Smart Covid Centerrel közösen tesztel, utóbbi mögött pedig a Smart Hospital Kft. áll. Ezt a céget tavaly nyáron jegyezték be: három tulajdonosa Horváth Ákos, Tamási András (a cég orvos igazgatója, aneszteziológus és intenzív terápiás szakorvos, a Péterfy Kórház és Rendelő Intézet adjunktusa), valamint Gelencsér János. Egyfajta rekord lehet, hogy a cég 112 tevékenységet jelölt meg: köztük dohányáru nagykereskedelem, követelésbehajtás, dísznövény nagykereskedelmet, de a fő tevékenység persze a humán-egészségügyi ellátás.

Gelencsér Jánossal pedig meg is érkeztünk Hévízre. Gelencsér János ugyanis oszlopos tagja a hévízi Fidesznek, konkrétan 2019-ben már a negyedik ciklusát kezdhette meg a helyi képviselő-testületben, ő a Pénzügyi és Turisztikai és Városfejlesztési Bizottság elnöke. A Gelencsér-családot mindenki ismeri Hévízen, hiszen övék az ország egyik legnagyobb fogászata: a Gelencsér Dental Kft. fő tulajdonosa Gelencsér Kálmán (a képviselő rokona), a cég 2019-ben 1,6 milliárd forintos árbevétel mellett 425 millió forintos profitot ért el, és 53 millió forint kifizetéséről született döntés. Úgy tudjuk, hogy főleg külföldi vendégeket fogad a fogászat, amelynek tavaly a Covid-járvány miatt be kellett zárnia, de most már nyitva van. Gelencsér János értékesítési és marketingvezetőként dolgozik a fogászatnál.

A fideszes képviselőt sikerült elérnünk telefonon, de nem kívánt nyilatkozni. Kérdéseink ezek voltak:

  1. Hogyan jött az ötlet, hogy tulajdonos legyen a Smart Hospital Kft.-ben?
  2. Miért pont a Fájdalom-ambulanciával léptek konzorciumba? Tudta, hogy Mészáros Lőrinc cégéről van szó?
  3. Mi a cég terve arra az esetre, ha már nem lesz koronavírus-járvány?

Szintén megkérdeztük Eiles Tibort, a Fájdalom-ambulancia Kft. ügyvezetőjét is, hogy miért éppen a frissen bejegyzett Smart Hospital Kft.-vel léptek konzorciumba, és hogy pontosan milyen együttműködés van a két cég között, de a feltett kérdésekre nem kívánt válaszolni.

A koronavírus-járvány hívta életre a TritonLife Labs Kft.-t is tavaly októberben, a cégben pedig szintén Gelencsér János lett az egyik ügyvezető. 

Eleget téve a körülmények és a 2020-as világjárvány okozta változásoknak, a MedAlliance Holding Zrt. 2020 második félévében, egészségügyben szerzett tudását és több tízévnyi tapasztalatát felhasználva új taggal, a TritonLife Labs Kft.-vel bővült. Budapesti laboratóriumunk a legmodernebb, európai színvonalú gépekkel és speciális eszközökkel van felszerelve, melyek lehetővé teszik a PCR tesztek pontos és gyors kiértékelését. Több, mint száz nagyvállalati ügyfelünk számára végezzük el dolgozóik koronavírus tesztelését és annak elemzését, laboratóriumunkban csaknem 200 ezer PCR tesztet értékeltünk az elmúlt hónapban

- szól a fideszes hévízi képviselő által vezetett TritonLife Labs bemutatkozása. Ígéretük szerint az általuk végzett PCR teszt során akár 24 órán belül megtudható az eredmény, csaknem 100 százalékos pontossággal. A MedAlliance Holding Zrt. pedig amúgy a Róbert Károly Magánkórház Zrt.-nek is a tulajdonosa.

Hévízről pedig most érdemes újra visszatérni Diósgyőrbe. Mészáros Lőrinc ugyanis tavaly decemberben nem csak a Fájdalom-ambulanciának, hanem a Gyógyító Magyarok Kft.-nek is résztulajdonosa lett. Ebben a cégben szintén Magyar Olivér Mátyás a partnere a MOMET Kft.-n keresztül. Székhelyük szintén a Csörsz utca 14-16.-ban van, de a legérdekesebb, hogy a Gyógyító Magyarok a tulajdonosa a miskolci SDRC Sport Diagnosztikai és Rehabilitációs Centrum Kft.-nek. 

A DVTK Medical néven futó Sport Diagnosztikai és Rehabilitációs Centrum a DVTK Sport Komplexum részeként közvetlenül a DVTK Stadionnal és Futball Akadémiával szomszédságban került kialakításra több mint ezerötszáz négyzetméteren

- szól az SDRC bemutakozása. A DVTK Medical Centerben pedig például koronavírusra szűrik a diósgyőri labdarúgókat. Tehát Mészáros Lőrinc nem csak a Puskás Akadémia alapítványának kuratóriumi elnöke, hanem december óta a diósgyőri focisták egészségügyi vizsgálatait végző cég egyik tulajdonosa is. Maga a DVTK Medical Center pedig természetesen közpénzből jött létre 2019-ben: egy 2017-es kormányhatározat biztosított csaknem másfél milliárd forintot a Medical Center megvalósításához.

Tehát összességében a hévízi képviselő-testület fideszes tagjának cége (Smart Covid Center) Mészáros Lőrinc felcsúti milliárdos nagyvállalkozó által is tulajdonolt céggel (Fájdalom-ambulancia) patnerségben végez koronavírus-teszteket, miközben a Fájdalom-ambulancia másik tulajdonosa (Magyar Olivér Mátyás) a DVTK új birtokosa lett, ahol Mészáros Lőrinccel közös céggel (Gyógyító Magyarok) szűrik a diósgyőri focistákat is koronavírusra.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!