1p

Nyilvános megszólalásain és személyes találkozóin is szóba fog hozni aktuális politikai kérdéseket a hamarosan érkező egyházfő.

A Reuters értesülései szerint a pénteken hazánkba érkező Ferenc pápa három fő témát kíván érinteni magyarországi látogatása során, amelyekről mind nyilvános megszólalásai, mind Orbán Viktorral tartandó, nem nyilvános beszélgetése alkalmával szót kíván ejteni.

alálkozás a Vatikánban 2022. április 21-én. Fotó: MTI/Vatikáni Média
alálkozás a Vatikánban 2022. április 21-én. Fotó: MTI/Vatikáni Média

A három téma az ukrajnai háború, a migráció, valamint Európa keresztény gyökerei lennének. Mint emlékezhetünk, Orbán Viktor nemrég arról beszélt, hogy Európában Magyarország és Vatikán áll egyedül a béke pártján. Ferenc pápa valóban a magyar miniszterelnökhöz hasonlóan szorgalmazta a tűzszünet megkötését és a béketárgyalások megkezdését, azonban arról is beszélt, hogy morálisan elfogadhatónak tartja az Ukrajnába irányuló fegyverszállításokat, amennyiben azok az önvédelem célját szolgálják.

A migráció kérdésében ennél is markánsabb az eltérés Orbán Viktor és a pápa véleménye között, hiszen az egyházfő többször is a menekültek befogadására szólított fel.

 

 

 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!