<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

A hét egyik legfontosabb gazdasági eseménye az MNB keddi kamatdöntő ülése volt, ahol váratlanul kamatot csökkentett a jegybank. Heti videónkban kollégánk az okokat és a lehetséges következményeket elemzi.

A héten lépett hivatalba az MNB új alelnöke, aki máris módosított a korábbi monetáris politikán, hiszen négy év után kamatot vágott a jegybank. A lépés meglepte a piacokat, hiszen ha hatékonynak tartja ezt az eszközt, akkor akár már korábban is használhatta volna az MNB. Felmerül a kérdés, hogy miért most léptek és milyen hatása lehet a monetáris tanács döntésének. A hét videója sorozatunkban Király Béla próbál választ adni a kamatvágás kapcsán a legégetőbb kérdésekre.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.