1p

A hét egyik legfontosabb gazdasági eseménye az MNB keddi kamatdöntő ülése volt, ahol váratlanul kamatot csökkentett a jegybank. Heti videónkban kollégánk az okokat és a lehetséges következményeket elemzi.

A héten lépett hivatalba az MNB új alelnöke, aki máris módosított a korábbi monetáris politikán, hiszen négy év után kamatot vágott a jegybank. A lépés meglepte a piacokat, hiszen ha hatékonynak tartja ezt az eszközt, akkor akár már korábban is használhatta volna az MNB. Felmerül a kérdés, hogy miért most léptek és milyen hatása lehet a monetáris tanács döntésének. A hét videója sorozatunkban Király Béla próbál választ adni a kamatvágás kapcsán a legégetőbb kérdésekre.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!