2020. június 27. 11:31
mfor.hu

A hét egyik legfontosabb gazdasági eseménye az MNB keddi kamatdöntő ülése volt, ahol váratlanul kamatot csökkentett a jegybank. Heti videónkban kollégánk az okokat és a lehetséges következményeket elemzi.

A héten lépett hivatalba az MNB új alelnöke, aki máris módosított a korábbi monetáris politikán, hiszen négy év után kamatot vágott a jegybank. A lépés meglepte a piacokat, hiszen ha hatékonynak tartja ezt az eszközt, akkor akár már korábban is használhatta volna az MNB. Felmerül a kérdés, hogy miért most léptek és milyen hatása lehet a monetáris tanács döntésének. A hét videója sorozatunkban Király Béla próbál választ adni a kamatvágás kapcsán a legégetőbb kérdésekre.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.